Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Orban: riscul cel mai mare de infecție - nunțile, botezurile și transportul public

Orban: riscul cel mai mare de infecție - nunțile, botezurile și transportul public

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că a cerut comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, a acţiunilor de control şi a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Premierul spune că riscul cel mai mare de infectare s-a evidențiat în cadrul evenimentelor - nunți, botezuri și alte tipuri de eveniment, în care nu s-au respectat măsurile de protecție -, iar al doilea factor de risc l-a constituit transportul public.

"Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus. Din analizele efectuate de INSP, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor - nunți, botezuri și alte tipuri de eveniment, în care nu s-au respectat măsurile de protecție -, iar al doilea factor de risc l-a constituit transportul public. Am solicitat comitetelor județene pentru situații de urgență o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor adoptate de autorități, o intensificare a acțiunilor de control și, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetățenii pentru respectarea măsurilor de protecție a sănătății. Acolo unde legislația impune, trebuie introduse decizii de restricții pentru a putea preveni răspândirea virusului. Am solicitat ca, în școli, să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară, de la dezinfecție, portul măștii, respectarea distanței", s apus Orban.

Vizualizari: 1637

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 6 luni

cind rambo din catansebes facea nunta de 700 persoane era bine? rambo -eugenia de caransebes mare ministru de interne pdlist pnlist loci orban din nou un penibil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus