Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Aproape 200 de amenzi, în ultimele 24 de ore. 157 de sibieni, sancționați pentru că nu au purtat mască

Aproape 200 de amenzi, în ultimele 24 de ore. 157 de sibieni, sancționați pentru că nu au purtat mască

Polițiștii sibieni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 187 de amenzi, în valoare totală de 11.500 de lei, în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, acțiuni la care au participat 251 de polițiști, jandarmi și polițiști locali

Potrivit informării transmise vineri de Instituția Prefectului Sibiu, din cele 187 de amenzi, 157 s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 30  persoanelor fizice care au participat la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Au fost verificate 1.351 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 96 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 169 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport public în comun.

"Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei, din care 157 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 30 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții", transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 49 de persoane pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 242 de persoane și au sancționat contravențional cu avertisment o persoană pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

16 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă,  pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare în stațiile mijloacelor de transport în comun din municipiile Sibiu și Mediaș și pe raza  localităților Cârțișoara și Șelimbăr. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 17 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate patru persoane și două societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat șapte controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Prefectura Sibiu reamintește faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1819

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus