Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Primăria Sibiu: Parcul din Piața Cluj, transformat într-un spațiu public funcțional și plăcut

Primăria Sibiu: Parcul din Piața Cluj, transformat într-un spațiu public funcțional și plăcut

Primăria Sibiu a finalizat lucrările de reamenajare a parcului din Piața Cluj, transformându-l într-o zonă pentru relaxare și odihnă, care include și un loc de joacă bine dotat pentru copii.

„Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională, un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese, alei bine amenajate și mai ales, un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În acest spațiu delimitat de străzile Kiev, Timișoara și Paris s-au executat următoarele lucrări:

  • Aleile au fost reabilitate
  • Iluminatul public a fost modernizat, fiind asigurat prin corpuri de iluminat cu LED; în zonă a fost instalat un hot spot pentru internet wireless gratuit, precum și stâlpișori prevăzuți cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile
  • S-a amenajat o fântână arteziană în centrul parcului
  • S-a creat un loc de joacă nou și complex, împrejmuit pentru siguranța copiilor; aici, cei mici vor găsi diverse leagăne și cățărătoare, dar și jocuri educative pe asfalt prin care pot învăța planetele sistemului solar, adunări și înmulțiri și regulile de circulație de bază sau se pot juca într-un labirint desenat pe alei.
  • S-a amenajat o zonă de workout cu aparate pentru genuflexiuni, tracțiuni sau flotări
  • Parcul a fost dotat cu mobilierul necesar: bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru biciclete

 

O lucrare importantă a fost întreținerea și revigorarea zonei verzi. Arborii existenți au fost păstrați în totalitate, iar la finalul lunii octombrie, atunci când scad temperaturile, iar vegetația intră în repaus, vor mai fi plantați încă 10 arbori. De asemenea, gazonul a fost complet împrospătat.

Valoarea investiției din bugetul local s-a ridicat la 1,15 milioane lei.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Ana Ana

Acum 3 ani

Un parc excelent!
Raspunde

Giorgina Lollobrigida

Acum 3 ani

Adevarul ca unde ai copii si iti urla, numai relaxare numai este. Mai bine lasau aici parc simplu si amplificat zona de joaca din Parcul Reconstructiei (cunoscut si ca 'Mortilor') care este mult mai mare. In rest, toate bune si frumoase.
Raspunde

PEtru Daniel

Acum 3 ani

Giorgina Lollobrigida,oare se mai nasc de astia ca tine?

Raspunde

Dezgrdzg Asdfsadf

Acum 3 ani

sa vedem insa cat timp va arata asa si se va mentine... politia locala ar trebui sa supravegheze zona din cand in cand pentru a descuraja orice abatere de la civilizatie mai ales la tinerii care se tot perinda pe acolo seara

Raspunde

Daniela A

Acum 3 ani

Foarte fain, felicitari primaria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus