Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Restricții reintroduse în alte șase localități: Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu

Restricții reintroduse în alte șase  localități: Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât marți reintroducerea restricțiilor în alte șase localități din județul Sibiu, având în vedere rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile - între 1,5 – 3,0 la 1000 de locuitori la nivelul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu. 

Astfel, începând de mâine, 14.10.2020, de la ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, prezente în toate spaţiile publice deschise.De asemenea, se interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor și se recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

Hotărârea nr. 56/2020 a CJSU Sibiu

-        Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, prezente în toate spaţiile publice deschise;

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

-        Începând cu data de 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu, se va interzice: organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

* Se vor excepta de la această măsură persoanele cazate în unitățile hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora precum și unitățile ce pot efectua activitate de catering.

-        Se recomandă ca în intervalul 14.10.2020, ora 00:00 până la data de 27.10.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult de pe teritoriul UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  •        Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe raza UAT-urilor Apoldu de Jos, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu.

În acest moment sunt introduse restricții în localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr, Merghindeal (detalii aici și aici) Boița și Bârghiș (detalii aici). De asemenea, masca de protecție este obligatorie și în aer liber, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din întreg județul Sibiu (detalii aici).

foto comunapoplaca.ro/

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus