Sâmbătă,
28.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Primăria Sibiu: Începe execuția drumului de legătură între Sibiu și Șelimbăr, de pe strada Oașa

21 Octombrie 2020 12:18

Primăria Sibiu: Începe execuția drumului de legătură între Sibiu și Șelimbăr, de pe strada Oașa

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru crearea unui drum de legătură între Sibiu și Șelimbăr, între străzile Oașa și respectiv O. Goga. Contractul a fost încheiat cu asocierea SC Red Cons SRL – SC Prenis SRL, valoarea investiției fiind de 1,4 milioane de lei.

„Creștem mobilitatea locuitorilor din Sibiu și Șelimbăr, creând o legătură rutieră între oraș și o zonă periurbană din care provine o bună parte din traficul care aglomerează bulevardul V. Milea. Noul drum va reprezenta o alternativă la deplasarea pe acest bulevard aglomerat, descongestionând astfel traficul”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările prevăzute în contract includ:

  • Amenajarea carosabilului cu 2 benzi
  • Crearea trotuarelor: pe primul tronson al străzii, în zona de blocuri, se vor amenaja trotuare pe ambele părți ale străzii, iar pe tronsonul dinspre limita cu municipiul se va amenaja trotuar doar pe o singură parte, deoarece construcții există doar pe acea parte
  • Amenajarea de spații de parcare pe tronsonul străzii din zona de blocuri, realizate cu pavele înierbate
  • Crearea de zone verzi pe aliniamentele stradale, prin amenajarea cu iarbă și plantarea de arbori
  • Instalarea unor stâlpi noi, dotați cu corpuri de iluminat cu LED
  • Diverse lucrări la rețele de apă și canalizare de pe acest tronson.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în următoarele zile. Lucrările au ca termen de execuție 5 luni, la care se va adăuga întreruperea necesară în perioada sezonului rece în care nu se pot efectua lucrări de construcție din cauza temperaturilor scăzute.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

1 comentarii

Locuitor Strand

Acum 1 lună

Doamna Fodor, noi, locuitorii cartierului Strand, masacrat de maretele dumneavoastra proiecte de defrisare a zonelor verzi, va dorim multa bafta in procesul de validare a mandatului de primar! Bafta ca la pește!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus