Vineri,
07.10.2022
Innorat
Acum
4°C

Primii aleși care vor depune jurământul în Sibiu sunt cei județeni. Ceremonia are loc în cadru restrâns

Primii aleși care vor depune jurământul în Sibiu sunt cei județeni. Ceremonia are loc în cadru restrâns

Daniela Cîmpean, aleasă președintă a Consiliului Județean Sibiu, și cei 32 de candidați validați în urma alegerilor locale din 27 septembrie vor depune jurământul în după-amiaza zilei de joi.

Prima ședință de constituire a unui for deliberativ local în urma alegerilor locale din acest an are loc la Consiliul județean Sibiu, însă într-o formulă restrânsă, impusă de contextul epidemiologic. ”Ședința este pregătită în condiții de siguranță, cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Din acest motiv, prezența va fi una foarte restrânsă, cu mențiunea că ceremonia va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către autoritățile județene.

La ședința de constituire a CJ Sibiu, programată joi, de la ora 15:00, și-au anunțat prezența prefectul Mircea Crețu și vicepremierul Raluca Turcan. Conform cutumelor, ședința va fi prezidată de cel mai vârstnic ales, anul acesta fiind vorba de social-democratul Pavel Bichicean. ”Consilierii județeni vor depune jurământul având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text: «Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Sibiu. Așa să îmi ajute Dumnezeu!», cu precizarea că formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus și fără formula religioasă. Jurământul se semnează, în două exemplare, de fiecare ales județean. Un exemplar al jurământului se păstrează la dosarul de constituire, iar al doilea se înmânează consilierului județean ales. La final, președinta Daniela Cîmpean va depune jurământul în fața consilierilor județeni”, descriu reprezentanții CJ Sibiu derularea ședinței.

Cine vor fi vicepreședinții cu care va lucra Daniela Cîmpean în acest mandat va fi stabilit în cursul săptămânii viitoare. Marți, 27 octombrie, este programată o ședință extraordinară, în care vor fi aleși cei doi vicepreședinți și va fi stabilită componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus