Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Copil adus în stare gravă cu Covid de la Deva, salvat de medicii din Sibiu

Copil adus în stare gravă cu Covid de la Deva, salvat de medicii din Sibiu

Un copil din Deva, infectat cu noul coronavirus, a fost salvat de medicii de la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, unde a fost internat la Terapie Intensivă, şi acum se va putea întoarce acasă, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul spitalului, medicul Camelia Grigore.

"Nu mai e pozitiv şi e în stare bună (copilul din Deva - n.r.). Pleacă acasă", a precizat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, citat de Agerpres.

Potrivit directorului Spitalului de Pediatrie din Sibiu şi Prefecturii Sibiu, în secţia ATI mai sunt trei copii cu COVID-19. În total, ATI-ul de la Pediatrie are şase locuri pentru copiii infectaţi cu noul coronavirus.

"În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4199 de persoane (dintre care 3959 adulţi şi 240 copii). Până la data curentă au fost vindecate 2390 de persoane, iar 168 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 286 de persoane, dintre care 12 adulţi pe ATI şi 3 minori", informează un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Nu este pentru prima dată, când la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, sunt trataţi şi vindecaţi copii cu COVID-19 din alte judeţe. În luna aprilie, un bebeluş de 19 zile, născut în Franţa, infectat cu noul coronavirus, din judeţul Alba, a fost vindecat la Sibiu. În luna mai, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a fost operat primul copil din ţară, infectat cu noul coronavirus, fiind vorba despre un băieţel de cinci ani din Braşov, care şi-a rupt antebraţul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2542

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus