Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Primăria Sibiu: Începe amenajarea Parcului Tilișca, al doilea cel mai mare parc al Sibiului

Primăria Sibiu: Începe amenajarea Parcului Tilișca, al doilea cel mai mare parc al Sibiului

Luni, 26 octombrie, primarul Astrid Fodor și domnul Roman Eugen, administratorul firmei SC Total NSA AG Construct SRL au semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Tilișca. Valoarea investiției se ridică la 13 milioane de lei, asigurați din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

“Sibiul are nevoie de mai multe zone verzi, amenajate și atractive pentru sibieni și, de aceea, una dintre direcțiile pe care ne concentrăm în prezent este extinderea acestor suprafețe. Pe lângă îngrijirea celor existente, continuăm să creăm zone verzi noi, parcul Tilișca fiind cel mai amplu proiect pe care începem să îl implementăm. Acesta va fi amenajat pe o suprafață de teren de 6,2 hectare, prin reconversia unei zone virane în care se depozitau înainte materiale de construcție. Continuăm în paralel și alte proiecte în acest domeniu, cum este revigorarea Parcului Astra, crearea unui art park în Parcul Cetății, și urmează să demarăm procedurile pentru revitalizarea și modernizarea Parcului Sub Arini” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Parcul Tilișca va fi amenajat pe un teren situat în vecinătatea cartierelor Tilișca și Valea Aurie, zona fiind delimitată de străzile Preot Bacca și prelungirea Săcel.

Contractantul, Asocierea SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu & SC Hentza Business SRL & SC Eco Garden Construct SRL, va realiza următoarele lucrări de infrastructură:

 • Amenajarea terenului existent prin stabilizarea versantului și crearea unor scări care asigură accesul spre parc dinspre strada Săcel
 • Realizarea rețelelor de apă și canalizare în zona parcului, inclusiv a unui sistem automatizat de irigații
 • Amenajarea sistemului de iluminat public în parc, cu corpuri eco-eficiente cu LED. O parte din stâlpii de iluminat vor fi dotați cu camere video, prize de încărcare a dispozitivelor mobile și hotspot-uri WI FI pentru internet gratuit. 
 • Modernizarea străzii Preot Bacca, între strada Islazului și strada Săcel, inclusiv a rețelelor de apă și canalizare, a trotuarelor și a iluminatului public eco-eficient cu LED, această stradă asigurând accesul în parc împreună cu strada Săcel.

Dotările noului parc vor consta în:

 • Spațiu verde amenajat cu iarbă, arbori, arbuști și flori în suprafață de 56.000 metri pătrați
 • Un labirint realizat din verdeață, cu zone de relaxare
 • Alei pietonale și alei “verzi”
 • Piste pentru biciclete
 • Un teren de minigolf
 • Un teren de sport multifuncțional pe care se va putea juca baschet, tenis și minifotbal
 • O zonă de fitness în aer liber 
 • Un loc de joacă pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani
 • O mini-tiroliană 
 • O fântână arteziană în zona centrală a parcului 
 • Mobilier urban

Firma contractată va realiza în următoarele 3 luni proiectul tehnic pentru amenajarea parcului, etapă în care se vor fixa toate detaliile tehnice cu privire la fiecare lucrare și dotare. După avizarea proiectului tehnic, lucrările propriu-zise au ca termen de execuție 15 luni.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tutu Mierean

Acum 1 an

Acte si contracte lovite de nulitate . Lui Fodor i-a expirat mandatul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lulica Birtu

Acum 1 an

Tante mai e primara? Nu era pe tusa,isi astepta transferul!
Raspunde

Locuitor Ștrand

Acum 1 an

Probabil că în noul parc se vor planta pomii, copacii și arbuștii defrișați din cartierul Ștrand, unde spațiile verzi au fost reîmprospătate cu ciment, borduri și beton. Danke, Frau Fodor!
Raspunde

Daniel

Acum 1 an

Turnul Sfatului ,ce mai știți de lucrarea asta ? Suntem in Iunie și nu e nici o mișcare in zona in câte ar trebui construit parcul asta !Poate puneți și voi o întrebare la primărie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus