Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
2°C

Astrid Fodor, după validarea noului său mandat: ”unii au ținut neapărat să pună bețe în roate mersului firesc al lucrurilor”

Astrid Fodor, după validarea noului său mandat: ”unii au ținut neapărat să pună bețe în roate mersului firesc al lucrurilor”

În urma apelului judecat de doi magistrați ai Tribunalului Sibiu, mandatul de primar pentru următorii patru ani al lui Astrid Fodor a fost validat, arată surse judiciare pentru Turnul Sfatului.

Actualizare 18:20 Primarul Sibiului, Astrid Fodor, apreciază faptul că magistrații Tribunalului Sibiu au avut în vedere întregul complex legislativ, în cadrul căruia a fost generată situația ”anormală” care s-a întins pe parcursul ultimei luni. Primarul reales al Sibiului amintește de faptul că legislația în baza căreia a fost declarată incompatibilă în urmă cu cinci ani a fost, între timp, așezată. În sensul că situațiile anormale – în care o lege obliga la participarea în consiliile de administrație, în timp ce o altă lege sancționa o astfel de situație – au fost corectate. ”Mă bucur că această situație inexplicabilă și anormală a luat sfârșit. De această dată, instanța s-a aplecat cu toată responsabilitatea asupra dosarului, a ținut cont de toate aspectele juridice ale acestei spețe, mai ales în contextul în care încă din anul 2017, prin Legea 128 s-a statuat că prezenta primarilor/viceprimarilor in consiliile de administratie nu numai că este de recomandat, dar e și o obligație rezultată din prevederile legii 272/2006 privind finanțele publice, cât și de pledoaria avocatului meu, domnul Lucian Chirilă, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru munca depusă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și m-au susținut în această perioadă pe care am depășit-o împreună”, arată Astrid Fodor, într-un mesaj transmis la solicitarea redacției Turnul Sfatului.

Totodată, Astrid Fodor arată că etapa discuțiilor sterile a trecut. ”Mi-aș fi dorit să nu fim nevoiți să trecem prin toate aceste momente de nesiguranță, dar  unii au ținut neapărat să pună bețe în roate mersului firesc al lucrurilor. Sunt fericită că am acum ocazia să îmi continui munca și să realizez proiectele pe care le-am promis pentru acest mandat. În zilele ce urmează vom constitui Consiliul Local și voi depune jurământului de primar, iar apoi ne vom concentra pe ceea ce este important pentru Sibiu și comunitatea noastră. Avem în față patru ani dificili, care vor solicita întreaga abilitate a aparatului administrativ al municipiului pentru a finaliza investițiile în curs și a demara noile proiecte. Disputele pe această temă s-au încheiat, e momentul să ne apucăm de treabă!”, mai transmite Astrid Fodor.

Știre inițială: Magistrații Tribunalului Sibiu au admis, în cursul zilei de marți, apelul depus de Astrid Fodor împotriva încheierii Judecătoriei Sibiu, din 16 octombrie, prin care instanța de fond a decis că Fodor nu mai poate ocupa un nou mandat de primar ca urmare a unei stări de incompatibilitate constatată în perioada 2012 – 2014.

Decizia Tribunalului Sibiu este definitivă, prin urmare este așteptată ședința de investire a lui Astrid Fodor, alături de noul Consiliu local al Sibiului.

”Admite cererea formulată de petentul Birou electoral al circumscripției municipale Sibiu nr. 1, precum și cererea de intervenție formulată de intervenienta Fodor Astrid Cora și, în consecință: validează mandatul pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, jud. Sibiu, al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020”, citează purtătorul de cuvânt al Tribunalului din hotărârea pronunțată în cursul zilei de 27 octombrie 2020.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 8993

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Pro Sibieni

Acum 1 an

Rușineeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorena Schmidt

Acum 1 an

Multumim dlui Iohannis care a intervenit probabil si a indreptat acest abuz care se petrecea sub ochii nostri siderati! Aceasta ura a romanilor fata de sasalai era cat pe ce sa invalideze cel mai iubit primar al Sibiului si o doamna de o harnicie si daruire greu de egalat! Hala FDGR!
Raspunde

Un Sibian

Acum 1 an

Super!! Tzeapa PNL !!! sau cun se zice, .UE PLN
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marcian Radu

Acum 1 an

Teapa am primit-o noi toti nu PNL-ul... Tatucul Johannis a intervenit si uite ca orice e posibil...
Raspunde

Daniel Frunzescu

Acum 1 an

Rușine pentru cel puțin una din cele două instanțe!
Raspunde

Wtf ...

Acum 1 an

oare cu ce motivare o sa vina Tribunalul, atata timp cat motivarea Judecatoriei parea ireprosabila ?? nu ne-au fost de ajuns 6 ani... Inca 4 ani cu bunicutza nepensionabila la butoane .... vai si amar de capul si de urbea noastra
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 1 an

Cu ce motivare sa vina? Ca cererea ANI este nefondata, avand in vedere ca starea de incompatibilitate a fost deja transata anul trecut in Mai. Decizia Judecatoriei a fost argumentata ca data de incepere este alta data, aleasa in mod arbitrar cu data de 2020, pentru ceva ce s-a intamplat acum 6 ani. A durat o suta de ani judecarea - fapt ignorat de Judecatorie, dar starea de incompatibilitate a fost acum 6 ani. Pe acelasi principiul, daca cineva e in incompatibilitate intre anii 2000 si 2004, si te-ai judecat 20 de ani, din 2020 se aplica, ceea ce este absurd. Faptul ca s-au trimis aceste decizii de incompatilibate dupa alegeri si nu inainte arata destul de clar ca intentia a fost total alta. Nu are nimic de-a face cu starea de incompatilibitate, cum de altfel incompatibilitatea era total pe alta speta.
Raspunde

@ Wtf

Acum 1 an

De acord cu tine!FDGR-ul putea castiga la pas dar cu un candidat valoros!Asa,insa,"in mersul firesc"al lucrurilor Sibiul se va indeparta si mai mult de normaliate!Sibiul nu are(si nu va avea nici peste 4 ani!) nimic din ceea ce este necesar unei localitati similare.Pacat!
Raspunde

Ioan Urdea

Acum 1 an

Si ce mai , vrei sa spui ca Fodor nu stia ca nu are voie sa candideze ? A candidat si a zis las sa ma aleaga astia si pe urma vedem cum rezolvam . Si a rezolvat ! Vezi : https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-face-acuzatii-grave-astrid-fodor-validata-pentru-un-nou-mandat-pentru-ca-este_1521573.html
Raspunde

Karl Dietrich Prepuzzenessen

Acum 1 an

Ce usurare! Avem certitudinea ca, pentru cel putin 4 ani, va continua să se aștearnă evul mediu intunecat peste Sibiu, iar cea mai deplorabila administratie a orasului, de la Condurat incoace, va continua intoarcerea orasului la nivelul anilor 70. Gri, cenușiu, căpușat de firmele de casă, prețuri la contracte umflate, zero proiecte importante și de impact, sifonarea bugetului local, efectuarea de lucrari proaste si necoordonate. Si peste toate, aroganța, opacitatea, lipsa de transparență și lipsa oricăror competențe profesionale! Bravo, băi Klaus! Peste 4 ani, sibienii vor aplauda ca focile, docili, șușotind din spatele perdelelor, în timp ce Sibiul va fi la nivelul Focșaniului, Zalăului și Oneștiului. Să vă spălați pe cap cu ea, dragi sibieni, că sunteți ca babele pesediste care o votau pe Dăncilă! Doar că damful vostru de mici ordinari miroase a parfum Fa nemțesc luat de la second sau ajutoare.
Raspunde

Luca Luca

Acum 1 an

Corect ! Ne vom uita in continuare cu invidie la Oradea , la Cluj , la Brasov ... si in curand la Valcea , la Focsani ...
Raspunde

Bingo Bebe

Acum 1 an

Sibienii au votat cu mic cu mare..........asa le trebuie, sa isi cumpere toti biciclete ca altceva nu mai face bunicutza precum bine stim din ultimii ani. Poate ii da Johannis premiul "bicicleta de aur" in urmatoarele zile. Acum v-ati convins ca si sasii fac smecherii ?
Raspunde

Rosu Detot

Acum 1 an

Vaaiiii ce hazna mie! Vai ce-mi placeee…. No asa, sa mai avem ce citi inca patru ani pe forumuri: ce bine-i in toate celelalte orase din tara, ca Brasovu´, ca Cluju´, ca Ramnicu, Oradea etc. Ca de pierdea doamna primaria, sigur nu mai aveam ce critica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ Wtf

Acum 1 an

Daca motivarea Judecatoriei tu o consideri ireprosabila atunci e clar ca habar nu ai de legi si de justitie. Motivarea Judecatoriei a fost de tot rasul, nu s-a bazat pe legislatia in vigoare si invoca o logica a absurdului. Cine a judecat la Judecatorie acest dosar trebuie scos din Magistratura. Motivarea Tribunalului este foarte simpla, o stie oricine are putin habar de ce legi sunt in vigoare in Romania
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard Lomota

Acum 1 an

BUNĂ ZIUA DRAGI CITITORI, EU SUNT BUCUROS CĂ AVEM UN PRIMAR! MUNICIPIUL SIBIU NU PUTEA SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ PRIMAR! NU ESTE NORMAL ÎNTR- O DEMOCRAȚIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ASA CEVA! SIBIUL ESTE CUNOSCUT ÎN TOATĂ LUMEA! NU NE PERMITEM SĂ RĂMÂNEM IZOLAȚI SI ÎN ACELASI TIMP VREAU SĂ MENȚIONEZ IMPORTANTA FDGR ULUI PE PLAN LOCAL! SE PARE CĂ JUDEȚUL SIBIU ESTE SINGURUL JUDEȚ ÎN CARE FDGR ARE REPREZENTANȚI SĂ ZICEM ASA! BRAVO! SĂ DUCEȚI LA BUN SFÂRSIT PLANUL DE DEZVOLTARE AL MUN.SIBIU. PREFER SĂ-L NUMESC MUNICIPIU!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

RIZEA MARIA

Acum 1 an

Apreciez si ma bucur pt. validarea D-nei Astrid Cora Fodor in functia de primar inca 4 ani, de catre Tribunalul Sibiu. A dovedit pana acum ca este un primar cu totala implicare concreta si competenta in rezolvarea problemelor urbei, de facto, pt cresterea calitatii vietii cetatenilor orasului Sibiu. Deviza sa: "Venit, Vazut la fata locului , Actionat " ! Doresc D-nei Primar A. FODOR -" Drum drept si multa lumina-n suflet" !
Raspunde

Alin Dicu

Acum 1 an

Ce înseamnă să l suni pe președinte... Ghinion, fraerilor!
Raspunde

Ka Ramba

Acum 1 an

Iohannis în continuare primar, pardon păpușar. Doamna merită o matură cu 6 viteze.
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 1 an

Postacii PNL in actiune ?....nu va ajunge tot consiliul judetean si toate posturile din car eputeti fura in liniste inca 4 ani ?
Raspunde

Sil Sib

Acum 1 an

Magistrați nevertebrați si fără răspundere...
Raspunde

Ion Travolta

Acum 1 an

D-na, mersul firesc al lucrurilor este ca la 70 de ani cat veti avea la mijlocul mandatului sa fiti deja demult la pensie si sa lasati pe altii. Ne-ati dovedit deja demult de ce (nu) sunteti in stare.
Raspunde

Lulica Birtu

Acum 1 an

Mersul firesc al lucrurilor e ca baba sa isi plimbe netontii nu sa strice orasul.
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 1 an

Dar tu cind te plimbi ?
Raspunde

Ioan Decebal

Acum 1 an

Avai....cum s-or umflat in pene toti postacii PNL... oameni capabili, domnule, ocupati si cu cariere..."functii de conducere". Altceva n-au sa faca, decat sa stea pe forumuri sa imprastie cu rahat in contracandidati. Ati pierdut primaria, prapaditilor... lumea nu il vrea pe Bibu al vostru, iar dupa 4 ani de haos ce veti face in judet, ar fi prosti oamenii sa mai puna stampila pe voi. PNL si PSD e aceeasi mizerie, cu doua logo-uri. Aceeasi comunistoizi, clanuri si marlanii, aceleasi apucaturi. Ati zis ca daca veti castiga alegerile, veti renunta la imunitate !.... CAND ATI AVUT UN DEMERS IN SENSUL ASTA ? Sau o venit covid-ul si o salvat imunitatea...gata, acum ne facem ca uitam. Of of... parca mai inainte urlati ca justitia e buna, acum ca nu v-o facut justitia primaria cadou, hop urlati in cor, ca nu mai e buna.
Raspunde

Unknown N

Acum 1 an

@ Leonard Lomota, planul de dezvoltare al SIbiului :)))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus