Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Restricțiile scenariului roșu, menținute pentru Sibiu și alte localități din județ

Restricțiile scenariului roșu, menținute pentru Sibiu și alte localități din județ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât vineri prelungirea scenariului roșu pentru municipiul Sibiu, pentru încă două săptămâni și a început ieri procedura de carantină pentru oraș și alte cinci localități

Propunerea  a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, urmând să intre în vigoare după avizarea acesteia de către această instituție. Până atunci, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din data de 6 noiembrie, s-a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu și s-a adoptat Hotărârea nr. 79/2020 care prevede o serie de măsuri de prelungire a celor adoptate în Hotărârea 64/2020 pentru anumite localități și o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 pentru localitățile unde se impune acest lucru.

CJSU Sibiu a aprobat Hotărârea nr. 79/2020 care cuprinde următoarele:

Art. 1 În conformitate cu prevederile art. 1, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 07.11.2020, ora 00:00 până la data de 20.11.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu) şi UAT Răşinari (Sat Răşinari) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă, iar pe teritoriul UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa)  este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Art. 2 În conformitate cu prevederile art.1, alin. (7) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile,  începând cu data de 07.11.2020, ora 00:00 până la data de 20.11.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu),  UAT Răşinari (Sat Răşinari) UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa) organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.

Art. 3 (1) În conformitate cu prevederile art.6, alin. (1) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 07.11.2020, ora 00:00 până la data de 20.11.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu) şi UAT Răşinari (Sat Răşinari) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă, iar pe teritoriul UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

(2) În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la alin.(1) care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Art. 4. În conformitate cu prevederile art.6, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 07.11.2020, ora 00:00 până la data de 20.11.2020, ora 24:00 pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu) şi UAT Răşinari (Sat Răşinari) activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi, iar pe teritoriul UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa) este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06,00 – 23,00.

Art. 5. În conformitate cu prevederile art. 9, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 07.11.2020, ora 00:00 până la data de 20.11.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu) şi UAT Răşinari (Sat Răşinari) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, iar pe teritoriul UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa)  este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Art. 6. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Loamneş (Sat Mândra), UAT Păuca (Sat Bogatu Român), UAT Micăsasa (Sat Ţapu),  UAT Răşinari (Sat Răşinari) UAT Brădeni (Sat Retiş), UAT Mediaş (Sat Ighişu Nou), UAT Bruiu (Sat Bruiu) şi UAT Cârţa (Sat Cârţa).  

Art. 7. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Şelimbăr, Arpaşu de Jos, Loamneş, Păuca, Micăsasa, Răşinari, Brădeni, Mediaş, Bruiu şi Cârţa vor informa populaţia localităţilor prin orice mijloace despre măsurile dispuse (afişarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9190

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus