Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Intră Sibiul în carantină? Premierul Orban: Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară, nu vom ezita

Intră Sibiul în carantină? Premierul Orban: Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară, nu vom ezita

Premierul Ludovic Orban anunţă că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, va merge la Sibiu şi la Alba Iulia pentru a discuta cu autorităţile de acolo înainte de a se lua o decizie cu privire la carantinarea celor două municipii. "Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, dă asigurări premierul, citat de news.ro.

"Aici avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punctul de vedere al sănătăţii publice care este pus la punct de INSP. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă Direcţia de Sănătate Publică propune carantinarea procedura este să fie avizată această propunere de CJSU, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat al DSU Raed Arafat. Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în două judeţe, Alba şi Sibiu, pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a afirmat Ludovic Orban joi, în cadrul unei conferinţe de presă, conform news.ro.

Lucrurile se vor lămuri abia la prânz. Vicepremierul României, Raluca Turcan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, participă astăzi la ședința specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu și vor susține o conferință de presă la finalul discuțiilor, în jurul orei 12:00.

Întrebat ce alte mari oraşe se apropie de situaţia în care ar putea să fie supuse măsurii de carantinare, Orban a răspuns: "Aşa, din ce vedem evoluţia, evoluţia pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, de asemenea există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum ei au tendinţă, din câte am văzut, de atenuare a curbei de creştere. De asemenea, la Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme am văzut că a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”.

Premierul a mai afirmat că se intenţionează creşterea capacităţii de tratare a patologiei COVID cu 17 paturi în Cluj, cu 10 paturi de spital la Timişoara, unde se ia în discuţie introducerea în circuitul COVID a unui nou corp de clădire din Spitalul Municipal, în Bucureşti va creşte numărul de paturi pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2 la spitalele Malaxa, Matei Balş, iar la o secţie exterioară a spitalului Victor Babeş cel puţin 30 de paturi vor fi dotate cu oxigen şi sunt "discuţii foarte serioase” cu un spital privat care poate sigura 30 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19.

"Pe fiecare regiune a ţării avem un plan de creştere a capacităţii de tratare”, a adăugat Orban.

Acesta a precizat că nu există o restricţie cu privire la contactul dintre cetăţenii din localităţi diferite, subliniind că riscul de infectare este mai mare atunci când cineva ia contact cu o persoană care vine dintr-o zonă cu rată ridicată de infectare cu noul coronavirus.

Vizualizari: 3904

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Gușterland Luxury Resort

Acum 5 luni

Chiar daca suntem campioni en titre, cu o rata de 11 plus la mie, Sibiul nu poate fi carantinat de guvernul de la Bucuresti, ci doar de cel de la Berlin, cu acordul domnului presedinte! Multumim primariei, CJ si tuturor institutiilor si mai ales, unei parti din populatia Sibiului, care ne-au facut campioni! Tiki taka Barcelona de Sibiu!
Raspunde

Rasinari

Acum 5 luni

ptraznitear dumezeu de lucru slab cand dai suvențile pe covid
Raspunde

Gheorghe Popescu

Acum 5 luni

or avea si astia pacatele lor (numai cine nu munceste nu greseste), dar numai mie mi se pare ciudata atitudinea primariei? de cand a inceput pandalia a fost liniste...au urmat 2-3 balciuri la care au fost prezenti dupa care liniste. iara...un pic de agitatie, daca sa se tina targul de craciun, dupa care stresul lor este cum sa se numeasca noul loc de joaca din Gusterita. nicio treaba cu virusul si cu faptul ca suntem primii. dupa mine asta denota incompetenta si nepasare. macar niste actiuni ca ale celui de la Tm erau bine venite, sa se vada ca sunt acolo si se gandesc cum sa iesim cu bine, nu ca se ascund. dar ...csf?
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 5 luni

Pe pariu ca intra....Da de luni....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus