Miercuri,
22.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Jumătate dintre angajații de pe stațiile de oxigen de la județean sunt infectați cu SARS CoV-2: „Ni se dau două măști pe săptămână”

Jumătate dintre angajații de pe stațiile de oxigen de la județean sunt infectați cu SARS CoV-2: „Ni se dau două măști pe săptămână”

Cinci angajați din cei 10 ai Serviciului Tehnic din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu au fost testați pozitiv pentru Sars CoV-2, confirmă reprezentanții unității medicale. Toți angajații sunt operatori pe stațiile de oxigen. Datele au fost trimise după ce redactorii Turnul Sfatului au primit o sesizare cu privire la faptul că există un focar COVID la Serviciul Tehnic și că angajații nu ar fi protejați suficient, primind doar două măști, pe semnătură. În replică atât directorul administrativ al spitalului cât și șeful serviciului spun că toți angajații primesc echipamente de protecție, iar măștile le sunt asigurate zilnic.

Reporterii Turnul Sfatului au primit o sesizare cu privire la faptul că la Serviciul Tehnic din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu ar exista un focar Covid.

„Din totalul de 10 angajați cât sunt la serviciul tehnic, cinci au fost confirmați pozitiv. Din restul de cinci care au rămas au fost testați doar trei angajați, iar cei doi netestați vin, în continuare, la serviciu. Cei din conducere spun că o să-i testeze ba azi, ba mâine, dar până acum nu i-au testat. Se lucrează pe stațiile de oxigen, iar acestea au fost dezinfectate o singură dată”, spune unul dintre angajații spitalului, sub protecția anonimatului.

De asemenea, acesta a vorbit despre faptul că nu li se oferă materialele necesare protecției.

„Primim doar două măști pe săptămână, pe semnătură, iar ca să ne putem proteja cum trebuie suntem nevoiți să ne cumpărăm măștile. Ne este teamă în fiecare clipă că vom fi infectați”, mai spune angajatul.

În urma unei solicitări făcute către directorul administrativ al spitalului, Robert Fotache și către șeful Serviciului Tehnic, Constantin Sofrone, aceștia au confirmat cazurile pozitive, dar au infirmat faptul că angajații nu sunt echipați corespunzător și că nu li se oferă mijloace de protecție.

„În Serviciul Tehnic sunt 10 angajați. Cinci angajați ai serviciului au fost confirmați pozitiv cu Covid-19. Toți angajații Serviciului Tehnic sunt operatori stație. Angajații primesc combinezoane, mănuși , măști și săpun. Măștile sunt asigurate zilnic. Există posibilitatea ca angajații să se dezinfecteze și să se protejeze. Aceștia au la dispoziție baie pentru duș, încăperi separate, dezinfectant. La intervențiile pe secții, sunt echipați cu echipamente de protecție necesare de către secțiile respective, conform procedurilor”, spun cei doi reprezentanți ai spitalului.

De asemenea, în urma celor cinci cazuri pozitive spun că se află în desfășurare o anchetă epidemiologică, iar cei doi angajați rămași netestați, pentru că au avut zile libere, ar urma să fie testați astăzi.

„Este în derulare o anchetă epidemiologică iar personalul a fost testat conform protocoalelor. Din totalul de 10 angajați au fost testați opt iar alți doi, care au avut zile libere conform programului de lucru, urmează să fie testați în cursul zilei de 20 noiembrie. Practic, toți angajații serviciului sunt testați. După cum am informat, cinci dintre aceștia sunt confirmați pozitiv și izolați la domiciliu. Cei cu rezultat negativ vor fi retestați conform protocolarelor SPIIAM. Spațiile unde își desfășoară activitatea au fost dezinfectate”, transmit Robert Fotache și Constantin Sofrone.  

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus