Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Conducerea Spitalului județean susține că sibienii n-ar trebui să se teamă de incendii la internare

Conducerea Spitalului județean susține că sibienii n-ar trebui să se teamă de incendii la internare

După noul incendiu izbucnit la un spital din țară, în urma căruia au rezultat victime, conducerea Spitalului Județean anunță că, la Sibiu, de doi ani au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea incendiilor.

Saloanele, cabinetele și celelalte spații ale Spitalului clinic județean din Sibiu nu au nevoie de încălzire suplimentară celei furnizate prin instalațiile dedicate, anunță reprezentanții celei mai mari instituții medicale. După incendiul de la Institutul ”Matei Balș” din capitală, în urma căruia au murit cinci pacienți, conducerea Spitalului a întocmit o listă a investițiilor din ultimii ani pentru asigurarea confortului termic pe perioada sezonului rece.”Au fost achiziționate centrale termice noi (trei - în 2020) precum și cazane termice noi (în 2018 și 2020). Aceste echipamente sunt autorizate, verificate și manevrate de personal specializat. Totodată, personalul propriu al SCJU Sibiu efectuează verificarea periodică a instalațiilor electrice și a echipamentelor auxiliare iar spitalul are încheiat un contract pentru servicii de mentenanță a instalațiilor electrice, în baza căruia o firmă specializată realizează verificările și lucrările de mentenanță care se impun. Toate aceste măsuri vin în sprijinul pacienților și personalului medical, în vederea evitării expunerii acestora la riscuri suplimentare”, se arată într-un comunicat al Spitalului județean Sibiu.

”Din anul 2018 o serie de reguli și măsuri au fost puse în practică în toate secțiile, după cum urmează:

- Interzicerea utilizării aparatelor electrice de încălzit sau preparare a hranei și a băuturilor (aeroterme, calorifere electrice, radiatoare, termoplonjoare, prăjitoare de pâine, etc.);

- Informarea pacienților în scris, cu luare la cunoștință sub semnătură cu privire la interzicerea utilizării aparatelor menționate;

- facilitarea accesului echipajelor de intervenție în caz de necesitate;

- efectuarea periodică, de către compartimentul PSI al SCJU Sibiu a unor controale în vederea verificării respectării măsurilor;

- stabilirea unui protocol de anunțare a oricărui incident, a oricărei defecțiuni/avarii sau incendiu”, comunicat Spitalul clinic județean de urgență Sibiu

Opt dintre clădirile Spitalului județean Sibiu au fost reabilitate până acum, enumeră reprezentanții spitalului: O.R.L, Boli Infecțioase, Reabilitare Medicală I și II, Secția Neurochirurgie, Policlinica spitalului și maternitatea. Alte trei clădiri (Dermatovenerologie, Bloc Chirurgical și maternitate) ar urma să intre în lucrări de reabilitare anul acesta. Dar având în vedere vechimea mare a celor mai multe clădiri (unele datează din secolul XIX), soluția pe termen lung pentru siguranța pacienților și personalului medical este, în opinia reprezentanților SCJU Sibiu, viitorul nou spital de pe Calea Șurii Mici.

Ultimul incendiu produs la Spitalul județean Sibiu a fost consemnat în noiembrie 2018: de la o țigară aprinsă aruncată la subsol a fost afectat un spațiu în care erau amenajate vestiare pentru personalul medical.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1975

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus