Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Doi sibieni au investit 7.000 de euro într-o afacere cu lumini: „Ne gândeam cum să contribuim la bucuria micilor întâlniri din pandemie”

Doi sibieni au investit 7.000 de euro într-o afacere cu lumini: „Ne gândeam cum să contribuim la bucuria micilor întâlniri din pandemie”

Doi tineri și-au găsit pasiunea în timpul pandemiei – voiau să aducă puțină bucurie micilor întâlniri care mai erau permise în 2020, așa că au început să creeze aranjamente luminoase. „Nu ne-am gândit prea mult că e o perioadă dificilă pentru a începe o afacere”, mărturisesc cei doi, astfel că au pornit la drum imediat, au investit cât de mult au putut și au început să preia comenzi.

Dorin și Denisa, doi tineri de 27, respectiv 25 de ani, au decis anul trecut să își combine spiritul creativ și imaginația și să creeze o afacere care să aducă lumină într-o perioadă de-altfel întunecată. Așa s-a născut un mic business sibian, „Lumini cu poveste”. Ideea le-a venit întâmplător, în timp ce se plimbau cu bicicletele, în primăvara lui 2020. Le era dor de întâlniri și petreceri, de oamenii dragi și bucuria de a fi cu toții împreună, așa că au început să se gândească la o modalitate prin care să aducă puțină magie în pandemie.  

„Ideea ne-a venit într-o plimbare cu bicicletele la marginea Sibiului, în primăvara anului trecut, într-una din perioadele în care nu prea aveai voie să ieși din casă, iar nouă ne era deja dor tare de oameni, prieteni și familie. Ne gândeam cum am putea să-i ajutăm pe oameni să treacă mai ușor peste perioada grea în care ne aflăm. Era un moment în care știam că există posibilitatea ca evenimentele să fie permise în exterior, cu număr limitat de invitați și distanțare fizică. De asemenea, norocoșii care locuiau la casă și aveau curte puteau să se bucure de compania unui număr restrâns de prieteni. Voiam să contribuim la bucuria acestor mici întâlniri, să le oferim oamenilor cadrul în care să se poată simți bine împreună, fără să simtă restricțiile ca pe o povară greu de purtat. Așa ne-a venit ideea să le aducem ceva diferit, lumini cu poveste. Am vrut să creăm cu ajutorul ghirlandelor luminoase și al elementelor de decor o poveste care să îi facă pe oameni să se simtă împreună în pofida distanțării fizice”, spun cei doi.

Nu au stat deloc pe gânduri. Ideea le-a plăcut atât de mult încât au început să strângă banii necesari pentru a pune afacerea pe picioare și pentru a începe să preia comenzi.

„Nu ne-am gândit prea mult că e o perioadă dificilă pentru a începe o afacere, cu atât mai mult una care vizează evenimentele publice și private, fiindcă simțeam că ne dorim cu toții să fim aproape unii de alții din nou, cât de curând se va putea. Iar bucuria reapropierii e cu atât mai mare cu cât se întâmplă într-un cadru care are în centrul său frumosul. Lumina caldă a ghirlandelor alături de un element de decor bine ales, au darul de a aduce oamenii împreună. Așa că am început să punem pe hârtie toate ideile de a îmbina lumini cu povești, să facem schițe de decor, să desenăm diferite tipuri de spații amenajate în acest fel, să ne gândim care elemente trebuie achiziționate, care construite și am început să citim (așa cum se cade) articole și cărți de business și antreprenoriat”, povestește Denisa.

7.000 de euro investiți până acum

În ultimele luni, de când au decis să deschidă un astfel de business și până în prezent, tinerii au reușit să investească aproximativ 7.000 de euro. Dar mai important decât asta este faptul că și-au investit „tot sufletul”, spun ei.

„Financiar, am investit resursele de care dispunem pentru a finaliza cu succes un produs - o poveste luminoasă. Investim și reinvestim continuu pentru a putea materializa poveștile noastre și poveștile clienților. De când am deschis, au fost cam 7.000 de euro, cu tot cu deschidere, materiale, spațiu depozitare, mașina.”

Ideea a fost primită cu bucurie la Sibiu și cei doi observă că, deși sunt doar la început, o astfel de afacere are posibilitatea să ajungă la inimile oamenilor.

„Noi zicem că ideea noastră a fost primită cu entuziasm, până acum, din partea tuturor celor ce au văzut ce facem și le-am povestit ce ne dorim să facem în continuare. Suntem încă la început de drum, dar venim cu ceva diferit și sperăm să le aducem oamenilor puțin din acel mic ceva pe care fiecare dintre noi îl caută. Lumină, poveste și bucurie în evenimentele pe care le sărbătoresc”, spune Dorin.

Fiecare poveste poate fi adaptată la gusturile clientului

Cei care doresc să aducă puțină lumină evenimentelor pe care le organizează sau întâlnirilor cu prietenii în propriile curți au de ales din mai multe „povești”. Fiecare temă va fi adaptată mai apoi cerințelor clientului. Cea mai nouă este „Povestea Clasică”.

„Oferim o serie de teme (povești) dintre care clienții pot să aleagă, cum ar fi Povestea Clasică, proaspăt finalizată. Această temă oferă elemente de decor prestabilite - rame de tablouri recondiționate sec XX, atât cu modele detaliate cât și cu linii simple și elegante. Momentan, venim cu o propunere de design luminos și decorativ, iar Povestea Clasică (la fel ca celelalte teme) poate fi adaptată gusturilor clienților în ceea ce privește poziționarea elementelor de decor și a ghirlandelor luminoase, culorile folosite pentru zona de photobooth, numele sărbătoriților scris din fire luminoase și nu numai. În viitorul apropiat ne dorim să putem oferi o temă complet personalizată Povestea noastră/ Povestea mea, unde clienții vor putea alege și combina ghirlandele luminoase și elementele de decor deja existente, sau vor putea veni cu propuneri complet noi.”

Clienții au de ales din mai multe pachete personalizate de diferite mărimi, atât din punct de vedere financiar cât și fizic, cu o colecție de rame și ghirlande luminoase, cu posibilitatea amenajării unei arcade decorative de până la 6 m lățime/3.5 m înălțime. 

Puteți să vedeți creațiile celor doi tineri pe pagina oficială de Facebook a afacerii lor, Lumini cu poveste”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Dragos Vasilescu

Acum 3 ani

Foarte frumoasa idee, felicitari!
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

7000. € O sumă mare pentru unii. Dar....dar dacă pui pasine în ceea ce faci vei avea de cîștigat. Nu te da bătut ! Cinste celor care vor să cîștige un ban muncit !!!
Raspunde

Dorin Parau

Acum 3 ani

Sunt mulți bani, dar pentru alți investitori/colegi de breaslă este considerată ca investiție mică. Vă dau dreptate, la fel aș fi spus și eu dacă nu-i aveam (nu insinuez deloc că este cazul dumneavoastră, ci doar așa aș face), dar vă rog să mă credeți că sunt bani munciți cinstit și acumulați în timp. De asemenea vreau să menționez că investițiile vor continua, iar dacă nu eram întrebați, și nu faceam niște calcule rapide nu am fi conștientizat nici noi această sumă deoarece banii au fost investiți în timp, cu drag pentru lucrurile ce le facem. Scopul nostru nu a fost să etalăm acest aspect, dar scopul reportajului a fost să-i ghideze și pe ceilalți dacă vor să-și înceapă o afacere să știe cam la ce se înhamă. Vă salut cu respect, în calitate de asociat al firmei!
Raspunde

Mihai Părău

Acum 3 ani

Frumoasă idee, frumoase poze... frumos articol. Bravo copii, mulțumim Cristian Bălău.
Raspunde

Fgghfgth Dgth

Acum 3 ani

7000 euro in ce? daca in ceea ce se vede din poze atunci au luat o teapa mai mare decat ei.... sunt cateava lumini care se pot lua de la chinezi foarte ieftin si un pic de decor... :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus