Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Sibiul se numără printre cele patru județe unde pompierii au pernă pneumatică. A fost folosită de patru ori

Sibiul se numără printre cele patru județe unde pompierii au pernă pneumatică. A fost folosită de patru ori

Perna pneumatică de salvare, folosită îndeosebi în cazul intervențiilor în care există riscul unei căderi de la înălțime sau unde este singura posibilitate de a salva o victimă, există în doar patru județe din România. Unul dintre acestea este Sibiul. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Sibiu se află printre cele patru inspectorate din țara noastră care, la momentul actual, dețin o pernă pneumatică de salvare. Aceasta a fost achiziționată în 9 decembrie 2020, având o valoare de 34.962,20 lei, conform informațiilor transmise de ISU Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Nu a fost însă unica pernă deținută de pompierii sibieni. „Menționăm că anterior acestei achiziții, ISU Sibiu a avut în dotare o altă pernă penumatică de salvare de la înălțime (2013) care nu mai prezenta siguranță în exploatare”, arată reprezentanții instituției.

Perna pneumatică de salvare de la înălțime este utilizată ori de câte ori natura misiunii la care se intervine o impune.

„În perioada menționată, a fost amplasată la patru intervenții ale pompierilor militari sibieni, ca măsură de siguranță. De asemenea, perna pneumatică este utilizată și la demonstrații și exerciții cu forțe și mijloace în teren”, explică slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Pompierii sibieni sprijină inspectoratele din județele învecinate cu această dotare, la nevoie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus