Miercuri,
22.09.2021
Innorat
Acum
8°C

Încă un tânăr a ignorat carantina după ce s-a întors din străinătate. 3.000 de lei amendă

Încă un tânăr a ignorat carantina după ce s-a întors din străinătate. 3.000 de lei amendă

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, din localitatea Moardaș, a fost amendat cu 3.000 de lei după ce a fost prins de poliție în afara domiciliului, deși trebuia să fie carantină. De asemenea, ieri au fost aplicate 63 de amenzi celor care nu au purtat mască în locuri publice și zece sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile impuse după ora 23.

152 de forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat miercuri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 1.169 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 196 de mijloace de transport, din care 76 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care:

- o sancțiune în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Moardaș, revenit din străinătate;

- 53 de sancțiuni în valoare de 4.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 70 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

„Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00, cu unele excepții expres prevăzute de lege”, transmite Prefectura Sibiu.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus