Marţi,
19.10.2021
Innorat
Acum
6°C

Sorin Cîmpeanu propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală și în scenariul roșu

Sorin Cîmpeanu propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală și în scenariul roșu

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarant într-o emisiune televizată, că va propune ca elevii din ani terminali să mergă fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Principalul motiv pentru această propunere este faptul că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiți.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a spus sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate că va propune ca elevii din ani terminali, cum sunt cei de clasa a VIII-a și a XII-a, să urmeze cursurile fizic și în cazul scenariului roșu. Acesta a precizat că regulile de distanțare și prudență trebuie păstrate cu sfințenie în școli.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus ministrul.

Vă reamintim că în momentul de față, în scenariul roșu merg la unitățile de învățământ doar preșcolarii și elevii din ciclul primar. Cei din ciclul gimnazial și liceal, inclusiv cei din clase terminale fac cursuri on line.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Prenume

Acum 7 luni

Ministrul si elevii. Democrație pe pâine nene!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus