Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

O clasă de la școala „Regina Maria” intră în on line după ce un elev a fost testat pozitiv

O clasă de la școala „Regina Maria” intră în on line după ce un elev a fost testat pozitiv

Doi elevi din Sibiu și un preșcolar de la o grădiniță din Tălmaciu au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Încă 83 de elevi vor învăța în sistem on line. De asemenea, sunt școli în județ care îți schimbă scenariul ca urmare a modificării ratei de incidență.

 Joi, 4 martie, din cauza îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, a cazurilor de contact direct cu persoane îmbolnăvite cu acest virus sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 83 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Sadu și Șmig trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 18 elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu și 6 elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Șmig urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 76 de elevi din clasele V-VII ale acestor unități de învățământ care învățau în sistem online.

În urma cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore, 28 de elevi din clasa a I-a de la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu și 31 de elevi din clasa a XII-a C de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu vor învăță în sistem online după ce doi elevi din clasele respective au fost testați pozitiv. De asemenea, copiii aflați în grupa mică la Grădinița cu Program Prelungit Tălmaciu vor intra în online după ce un coleg de-al lor a fost testat pozitiv.

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de 49 cadre didactice (28 au desfășurat ore față în față) și 43 preșcolari și elevi (33 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Din data de 5 martie, în județul Sibiu un număr de 20.021 elevi (30,95%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

Sursa Foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus