Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
12°C

Incendiu la un apartament, din cauza unei lumânări care a fost lăsată aprinsă și nesupravegheată

Incendiu la un apartament, din cauza unei lumânări care a fost lăsată aprinsă și nesupravegheată

Pompierii sibieni au intervenit astăzi pentru a stinge un incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul III al unui bloc din municipiul Sibiu, pe str. Iazului. Focul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

În urmă cu puțin timp, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost sesizați cu privire la degajarea de fum gros din balconul unui apartament din municipiul Sibiu, str. Iazului. La fața locului s-au mobilizat trei autospeciale de stingere cu apă și dintre care o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, precum și un echipaj SMURD, anunță Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Focul se manifesta la un obiect de mobilier din balconul (deschis). Proprietarul apartamentului a așezat lumânarea aprinsă pe mobilier iar aceasta s-a răsturnat din cauza vântului.

În acest context, salvatorii sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor în timpul utilizării lumânărilor. 

-       Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau, în cazul lumânărilor, să lase să cadă picături de ceară fierbinte.

-       Nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră.

-       Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candelele pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candelele pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

-       Nu vă aplecaţi asupra lumânărilor sau candelelor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.

-       Nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

-       Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

 

Foto: arhivă

Vizualizari: 1397

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Incercati luminari si candele LED,halogen sau biXenon !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus