Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Peste 100 de sibieni au fost sancționați vineri, pentru că nu au respectat regulile anti-COVID

Peste 100 de sibieni au fost sancționați vineri, pentru că nu au respectat regulile anti-COVID

90 de persoane au fost sancționate contravențional ieri, de polițiștii sibieni, pentru că nu au purtat masca de protecție în locuri publice. Totodată, mai multe amenzi au fost acordate celor care nu au respectat măsurile impuse pe timpul nopții. 

123 de forțe ale poliției sibiene au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 1.447 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 269 de mijloace de transport, din care 193 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, dintre care 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei au fost pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 581 persoane și au aplicat șapte sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 94 de persoane și 74 auto.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus