Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Cinci noi stații de încărcare a mașinilor electrice au fost puse în funcțiune la mall-urile din Sibiu

Cinci noi stații de încărcare a mașinilor electrice au fost puse în funcțiune la mall-urile din Sibiu

Cinci stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice au fost amplasate în Sibiu, în cadrul unui parteneriat între o companie de servicii de energie și un dezvoltator imobiliar.

Cele cinci stații de încărcare au fost amplasate în cele două centre comerciale deținute de Nepi Rockcastle, dezvoltatorul imobiliar care a ridicat la Sibiu Promenada Mall și Sibiu Shopping City. ”Stațiile sunt deja instalate”, anunță reprezentanții Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel.

Cele cinci stații de încărcare fac parte dintr-un proiect al celor două companii de a pune în funcțiune un total de 25 de astfel de stații în 12 orașe din România. ”Stațiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii”, informează reprezentanții Enel X, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Prin punerea în funcțiune a celor cinci stații de încărcare, Sibiul ajunge la un total de nouă stații de încărcare rapidă de 50 kW (restul sunt amplasate la Kaufland ieșirea spre Mediaș, Kaufland șos. Alba Iulia și Penny Market Balanța), alături de care mai sunt disponibile alte patru cu o putere de 22 kW (parcarea Cazarma 90, Porsib și Autoklass – sursa informațiilor: masinaelectrica.ro).

”În România, avem un plan ambițios anul acesta pentru extinderea lanțului de stații de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil.  Suntem deja prezenți de la est la vest și ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții”, a spune Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România. „În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziția clienților locuri de parcare special amenajate pentru accesul la stațiile de încărcare a mașinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât și supraterane”, adaugă Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle, potrivit comunicatului remis redacției Turnul Sfatului.

Foto: stația de încărcare din Cazarma 90

Vizualizari: 1089

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus