Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Sibiul este pe locul II în țară după numărul grădinițelor deschise în vacanță

Sibiul este pe locul II în țară după numărul grădinițelor deschise în vacanță

Sibiul se află, alături de Bihor și Covasna, printre primele județe din țară în ceea ce privește numărul de grădinițe deschise pe perioada vacanței de vară, conform datelor de pe site-ul Ministerului Educației. În acest moment, în județ, în 85 de astfel de unități sunt organizate activități pentru cei mici, ceea ce situează Sibiul pe poziția II, la nivel național. Pe primul loc se află județul Bihor cu 93 de grădinițe deschise.  

Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca, în perioada vacanței de primăvară, grădinițele să poată organiza activități cu copiii. Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Reprezentanții ministerului precizează, însă, că numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

Potrivit informațiilor făcute publice pe site-ul ministerului, la nivel național, în perioada 5 – 9 aprilie sunt deschise 691 de astfel de unități de învățământ, în perioada 12 – 16 aprilie sunt deschise 1.154, în perioada 19 – 23 aprilie sunt deschise 1.123, iar în perioada 26 – 29 aprilie 554 de grădinițe vor desfășura activități cu cei mici.

Sibiul, alături de Bihor și Covasna se numără printre județele cu cele mai multe grădinițe deschise pe perioada vacanței. În această perioadă, Sibiul se află pe locul II, la nivel național, cu 85 de grădinițe deschise, în timp ce județul Bihor are 93 de grădinițe deschise, iar Covasna 79. În perioada 19 – 23 aprilie Sibiul va fi pe prima poziție cu 98 de grădinițe deschise, urmat de județul Bihor cu 93 de grădinițe și Covasna cu 79 de grădinițe deschise pe perioada vacanței.  

„I.S.J. Sibiu a solicitat și a primit avizul de la D.S.P. Sibiu pentru ca 4.351 de preșcolari și 314 antepreșcolari (copii din creșe) să continue activitățile educative în grădinițe și creșe, pe perioada vacanței de primăvară”, a declarat inspectorul Școlar prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al instituției.

La polul opus se află capitala alături de județele Ilfov, Teleorman și Ialomița. Aici vor fi deschise cele mai puține grădinițe.

Lista cu grădinițele și creșele deschise în Sibiu pe perioada vacanței poate fi consultată AICI.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus