Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Liceul „Carol I” înființează primele două clase pregătitoare pentru cartierul Magnolia și străzile arondate

Liceul „Carol I” înființează primele două clase pregătitoare pentru cartierul Magnolia și străzile arondate

Două noi clase vor funcționa din anul școlar 2021 – 2022 la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I”, anunță reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu. Este vorba despre două clase în care se pot înscrie elevii de clasă pregătitoare. Înscrierile sunt în curs și, în primă etapă, se pot face până în 29 aprilie. O a doua etapă de înscriere va avea loc în luna mai. Își pot înscrie copiii aici cei care locuiesc în cartierul Magnolia și pe străzile adiacente unității de învățământ.

La Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I”, reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu au investit în reamenajarea a patru clase pentru învățământul primar. Două dintre aceste clase vor funcționa din anul școlar 2021 – 2022 pentru elevii de clasă pregătitoare. În aceste săli de clasă s-au reabilitat interioarele, s-au pus termopane, s-a schimbat parchetul și au fost aduse table interactive. Mobilierul și dotările sunt de ultimă generație.

Solicitarea către organele abilitate pentru funcționarea acestor clase s-a făcut încă de anul trecut, iar în acest an s-au primit autorizările necesare de la ARACIP și de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu pentru ca acestea să funcționeze din anul școlar care va începe în toamnă.

Cele două clase pregătitoare sunt cu predare în limba română, totalizând 48 de locuri.

În acest moment înscrierile sunt în curs și vor continua, într-o primă etapă de înscriere, până în 29 aprilie. Pot fi înscriși copiii care locuiesc pe străzile adiacente Liceului „Carol I” și în cartierul Magnolia. O a doua etapă de înscriere va fi în luna mai. Toți cei interesați pot afla detalii despre procesul de înscriere la sediul liceului, la secretariat sau la comisia de înscriere. De asemenea, informații sunt și pe site-ul unității de învățământ.

În anul viitor, se vor face înscrieri din nou pentru clasa pregătitoare, care vor funcționa alături de cele care se vor constitui în acest an. Este prima dată în istoria liceului când se pun la dispoziția părinților clase pentru învățământul primar. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiu, aceste clase sunt menite să completeze nevoia de locuri în școală pentru copiii sibienilor, cu atât mai mult cu cât în zonă, pe lângă cartierul Magnolia, piața imobiliară este în continuă dezvoltare și nu există o altă unitate de învățământ mai aproape.    

Clădirea de la Liceul „Carol I” este în proprietatea Arhiepiscopiei Sibiului, fiind cumpărată și edificată în timpul mitropolitului Nicolae Bălan, undeva în prima jumătate a secolului XX. La început a fost școală pedagogică, ca mai apoi după al Doilea Război Mondial să-și modifice structura devenind liceu de construcții și de arte și meserii, pe filieră tehnologică, filieră care s-a păstrat până în zilele noastre. În urmă cu aproximativ zece ani de zile, la Liceul Carol I a fost înființată și o clasă de învățământ vocațional teologic, fiind singura clasă de acest fel care funcționează în județul nostru.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu speră ca investițiile viitoare să fie susținute și de Primăria Sibiu prin proiecte pe care le poate propune, fiind utile comunității sibiene și lărgind în același timp oferta educațională a școlii.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus