Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Un băiat de 15 ani, contact cu un infectat COVID, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a plecat din carantină

Un băiat de 15 ani, contact cu un infectat COVID, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a plecat din carantină

Trei persoane au fost prinse ieri de autoritățile sibiene că nu au respectat măsura carantinării. Printre persoanele amendate se numără și un adolescent care a intrat în contact cu un infectat cu COVID.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 15 ani, din localitatea Hosman, contact direct al unei persoane confirmate pozitiv, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Axente Sever, revenit din străinătate, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei și despre o femeie în vârstă de 47 de ani, din Târnava, revenită din străinătate, sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au verificat, în contextul stării de alertă, 990 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 209 de mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun. 

Cu această ocazie au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și șapte sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus