Marţi,
22.06.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Detalii despre bebelușul decedat de COVID, la Spitalul de Pediatrie. Avea o lună și suferea de encefalopatie

Detalii despre bebelușul decedat de COVID, la Spitalul de Pediatrie. Avea o lună și suferea de encefalopatie

Bebelușul care a decedat ieri la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu nu avea decât o lună, și a fost adus în Sibiu după ce a fost transferat de la spitalul din Caransebeș. Copilul avea o formă de encefalopatie, o afecțiune a creierului de obicei cronică degenerativă.  

Bebelușul s-a născut în orașul Anina (Caraș Severin) și a fost adus, pe 8 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa cu febră, inapetenţă, curbă ponderală nesatisfăcătoare şi hipotonie axială. În urma testării cu Real Time PCR, minorul a fost declarat pozitiv, iar după consult a fost trimis, o zi mai târziu, la spitalul din Caransebeş, unde starea lui s-a agravat. Din acest motiv, copilul a fost transferat la secţia ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, unde a decedat ulterior, anunță Agerpres. În ceea ce priveşte comorbidităţile, autorităţile au precizat că bebeluşul suferea de "encefalopatie nespecificată".

În ultimele 24 de ore, în judeţul Caraş-Severin au fost consemnate 24 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.  Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Caraş-Severin a fost calculată la o valoare de 1,48 la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.

Cea mai tânără persoană decedată în urma infectării cu SARS CoV-2 în Sibiu

Acesta este decesul cu vârsta cea mai mică de până acum, în județul Sibiu. Luna trecută, din 143 de persoane care au decedat în urma infectării cu SARS CoV-2 vârsta medie a fost de 71,93 ani. Cele mai tinere persoane care au decedat în luna aprilie au fost sunt o femeie în vârstă de 35 de ani și un bărbat de 36 de ani.

Vizualizari: 811

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus