Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

România: 1.903 de copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

România: 1.903 de copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, cei mai mulţi fiind în Bucureşti - 494 şi judeţele Cluj - 178 şi Ilfov - 140.

"După cum ştiţi, pe data de 2 iunie, am demarat etapa de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12 - 15 ani cu vaccinul de la BioNTech - Pfizer, primul vaccin care este autorizat la nivel mondial, inclusiv în Europa, pentru a fi folosit la această grupă de vârstă. La nivelul UE, România este prima ţară care a demarat campania de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12 - 15 ani. În etapa a treia a strategiei de vaccinare, este prevăzută inclusiv populaţia pediatrică, în funcţie de autorizarea care este obţinută pentru fiecare tip de vaccin şi grupă de vârstă. În celelalte ţări UE, în perioada următoare, va demara activitatea de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă fiecare ţară are strategia proprie. Este extrem de utilă acordarea acestui autorizări, mai ales pentru copiii care se află în evidenţă cu afecţiuni cronice, afecţiuni care îi vulnerabilizează şi îi expune unui risc de a face forme grave de îmbolnăvire. În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate un număr de 1.903 persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cele mai multe în municipiul Bucureşti - 494, urmat de judeţul Cluj - 178 de persoane şi judeţul Ilfov - 140 de persoane", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a mai anunţat că, de la 1 iunie, se permite programarea minorilor prin intermediul contului părintelui sau tutorelui legal, iar în ultimele 48 de ore 4.173 de copii s-au înscris în platforma de programare în vederea vaccinării.

Valeriu Gheorghiţă a amintit câteva elemente importante legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani:

* Prezentarea se poate face direct la centrele de vaccinare, unde există vaccinul BioNTech - Pfizer, atât centre fixe, centre de tip drive - thru, centre de tip maraton, dar şi la cabinetele de medicină de familie;

* Vaccinarea se poate face cu programare în platformă;

* Consimţământul informat este obligatoriu. Fără acest consimţământ informat nu se poate face vaccinarea minorului. Acest consimţământ informat se obţine de la părinţi sau de la tutorele legal;

* Minorul trebuie să fie însoţit la centrul de vaccinare de către reprezentantul legal indiferent care este acesta;

* Schema de vaccinare este similară cu a persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, constând în două doze, care se administrează la interval de 21 de zile;

* Chestionarul de triaj medical adresat minorilor şi consimţământul informat, adaptat pentru minori, poate să fie descărcat de pe platforma naţională Rovaccinare şi completat de acasă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Andrei

Acum 2 ani

O femeie care a fost la un pas de moarte după vaccinul J&J a rămas cu o factură medicală de 1 milion de dolari și spune că guvernul ar trebui să o plătească O americancă în vârstă de 38 de ani care a suferit o insuficiență multiplă de organe din cauza „vaccinului” COVID produs de Johnson & Johnson spune că victimele ar trebui să fie despăgubite pentru că nu au fost informate cu privire la riscuri înainte de a-și da consimțământul pentru vaccinare. Kendra Lippy era o femeie de 38 de ani sănătoasă - până când a făcut vaccinul COVID de la Johnson & Johnson (J&J). În decurs de aproximativ o săptămână, a început să acuze dureri de cap, dureri abdominale și greață. Lippy a fost depistată cu cheaguri de sânge, care ulterior au dus la insuficiența majorității organelor sale. De asemenea, a rămas fără cea mai mare parte a intestinului subțire - și cu facturi medicale exorbitante pentru care, potrivit acesteia, guvernul federal ar trebui să o despăgubească, informează The Defender. A fost spitalizată timp de 33 de zile, dintre care 22 la terapie intensivă. Lippy face acum terapie ocupațională și fizică și încearcă să își recapete funcțiile de bază, cum ar fi mersul pe jos 20 de minute neîntrerupt sau urcatul scărilor. A trebuit să reînvețe abilitățile motorii fine, inclusiv să scrie și să folosească o furculiță, și a trebuit să învețe din nou cum să meargă. Ea depinde de nutriția parenterală totală (TPN), o metodă de hrănire care ocolește tractul gastrointestinal. O parte din procesul ei de recuperare include și găsirea unei modalități de a-și plăti facturile medicale, care se ridică la peste 1 milion de dolari. Lippy își dorește un sistem federal de compensare care să fie echitabil pentru ea și pentru alții care au fost afectați de vaccinurile COVID. Deoarece guvernul i-a exonerat de răspundere pe producătorii de vaccinuri, ea nu poate da în judecată J&J, a relatat KRDO. În plus, nu dispune de nici o cale legală legitimă pentru a da în judecată guvernul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus