Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
28°C

O sibiancă luptă cu cancerul, la doar 37 de ani. „Ea este un exemplu de generozitate”

O sibiancă luptă cu cancerul, la doar 37 de ani. „Ea este un exemplu de generozitate”

O sibiancă înfruntă o boală cruntă care, la doar 37 de ani, i-ar putea lua viața. Alina Smătrea a aflat recent că suferă de cancer, iar astăzi începe chimioterapia. Tratamentul pentru a combate această boală este costisitor și apropiații ei cer ajutorul comunității în numele ei.

O tânără energică, veselă, cunoscută de sibieni mai ales în relație cu comunitatea Gymbo, Alina este măcinată de o formă agresivă de cancer, de care trebuie să se vindece rapid. Altfel, viața ei s-ar putea încheia curând. „Astăzi, cancerul îi pune în pericol viața iar noi, comunitatea Gymbo, facem scut în jurul ei, pentru a-i arăta vieții că împreună suntem mai puternici decât un diagnostic crunt! Pentru a reuși să treacă cu bine peste această grea încercare, Alina are nevoie de sprijin financiar pentru a-și putea continua tratamentul și procedurile medicale care vor urma de acum înainte. În tot tumultul prin care trece acum întreaga familie, o mână de ajutor e o mană cerească. Iar noi putem ajuta, prin donațiile noastre! Puținul tău se va face cu siguranță mult, alături de puținul nostru”, este mesajul transmis de comunitatea sportivă Gymbo din Sibiu, către toți cei care ar putea să doneze pentru cauza Alinei, oricât de puțin.

Cancerul, de col uterin, s-a răspândit deja la plămâni, ficat și pancreas. Astăzi începe o nouă etapă în viața sibiencei - chimioterapia - una care îi va răpi vitalitatea și energia, dar care i-ar putea salva viața. Pentru ca tratamentul să dea roade și Alina să aibă ani mulți înainte în care să se bucure de viață și de cei dragi, el trebuie urmat până la capăt, însă este foarte costisitor și familia nu o poate ajuta cu toți banii. 

Prietenele ei au scris câteva mesaje despre și pentru tânăra care luptă acum cu această boală gravă. 

„Alina ține mult la prieteni! Are idei sclipitoare tot timpul și nu lasă nici o ocazie să-i scape fără o surpriză deosebită. Avem amintiri minunate împreună. Ea este un exemplu de generozitate: a dăruit mereu o bucățică din sufletul ei tuturor celor din jur. Modestă, întotdeauna atentă să nu deranjeze pe cineva, cred că nici nu a realizat cât de minunată este și câte lecții am avut de învățat de la ea”, spune Mihaela Bădilă.

„Alinuța cea cu inima mare, Zâna noastră ocrotitoare, Soție și o mamă adevărată, Puternică și încercată de viață, Mereu plină de surprize, Veselă și cu zâmbetul pe buze! Să ai parte de multă iubire, Iar toți cei dragi sa fie cu tine! Curaj și putere multă sa primești, Susținerea și dragostea pentru ceea ce ești!”, îi transmite Raluca Crăciunaș, într-o scurtă poezie.

“Alina a intrat în viața mea exact acum 11 ani. Pe parcursul anilor am înțeles că întâlnirea cu ea nu a fost o simplă întâmplare ci mâna destinului. Alina m-a învățat ce înseamnă să fi o prietenă adevărată, iar legătura ce s-a creat între noi două a fost cu siguranță pentru mine una dintre cele mai frumoase întâmplări. Un strop din ea dacă ar exista în fiecare dintre noi, cu siguranță această lume ar fi mai bună și mai frumoasă. Tururor le-aș dori un om ca ea lângă, pentru că e o minune de femeie. Dar astăzi această minunată femeie, mamă și soție are nevoie de noi toți pentru a trece de această grea încercare. Miracole există și vreau să cred că unul este pregătit și pentru ea. M-aș bucura să fim cât mai mulți părtași la acest miracol. Vă mulțumesc din inimă”, spune și Casiana Coțofană

Conturile în care se pot face donații sunt deschise la ING Bank, pe numele Alina - Nicoleta Smatrea.

CONT LEI: RO29INGB0000999911547560 

CONT EURO: RO85INGB0000999911547619

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus