Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Ordinul Arhitecților, angajat consultant pentru proiectul noii Piețe Cibin

Ordinul Arhitecților, angajat consultant pentru proiectul noii Piețe Cibin

Primăria Sibiu a încheiat un contract cu Ordinul Arhitecților din România pentru organizarea unui concurs de soluții restructurarea zonei Pieței Cibin.

130.300 de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat de Primăria Sibiu cu Ordinul Arhitecților din România. Obiectul contractului este de a oferi ”servicii de consultanță în vederea organizării unui concurs de soluții pentru construire parcare și restructurare piața agroalimentară Cibin”.

Este vorba de proiectul prevăzut în Strategia de mobilitate urbană durabilă adoptată de Sibiu în 2017 și care prevedea amenajarea mai multor parcări subterane în proximitatea centrului istoric al orașului. În cazul parcării de la Piața Cibin, abordarea inițială era de a construi o parcare cu două niveluri subterane (între 450 și 500 de locuri, 8.000 de mp) sub piața agroalimentară Cibin. A fost și elaborat un studiu de fezabilitate în acest sens, dar în urmă cu un an, proiectul a fost modificat, fiind invocată prezența pânzei freatice la un nivel ridicat și restricțiile impuse ca urmare a ruinelor fostului bastion Sag, aflate sub nivelul solului.

Prin urmare, în mai 2020, consilierii locali au aprobat modificarea proiectului, astfel încât parcarea să nu mai fie subterană, ci supraterană. La parterul viitoarei structuri ar urma amenajate standurile pieței agroalimentare Cibin.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3409

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 12 luni

Piata Cibin arata chiar bine! Bineinteles ca banii din excedentul orasului trebuie aruncati la gunoi de Fodor, in lipsa unor proiecte adevarate! Ce rusine de primarie!

Raspunde

Miron Florea

Acum 12 luni

"...restructurarea zonei Pieței Cibin." restructurarea MIZERIEI care se numeeste Piata Cibin adica... Pentru asta nu sunt bani? Mai bine se cheltuie jumatate de milion de euro pentru fantezia aia de Pasaj SF?
Raspunde

2cents

Acum 12 luni

La Oradea s-a putut face subterana, tot pe malul apei si langa un monument istoric. La noi nu... O sa arate exact asa cum merita un oras care se "dezvolta" dupa bunul plac al baronilor locali
Raspunde

Fane

Acum 12 luni

La ce arhitecti futuristi avem in regiunea asta, ne uitam la cum arata Sibiul, Cj, brasovul etc epave de orase, dementa totala, oameni fara pic de creier! Ordinul ***, unde a fost ordinul **** cand s-a construit in Floresti, in calea cisnadiei, in selimbar, in tractorul ??? Unde ati fost **** ? Doar banii si atat, **** de idioti!

Raspunde

Eu

Acum 12 luni

Principalii vinovati pentru cosmarul urbanistic din Cartierul Arhitectilor sunt arhitectii sefi, nu OAR care nu poate interveni in politica de urbanism a primariei. Poate sa-si exprime o opinie fata de un proiect, opinie de care se tine sau nu cont in functie de interesele care prevaleaza la nivelul administratiei publice locale. Serviciul arhitect sef este cel care trebuie sa verifice respectarea documentatiilor de urbanism aprobate conform legii. Superficialitatea si alte interese prevaleaza insa in fata respectarii legii.Cartierul Arhitectilor a fost reglementat prin PUZ ca zona rezidentiala cu locuinte individuale P+1, P+2 , scoala ,gradinita, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi etc.Nu poate fi invinuit OAR pentru cosmarul urbanistic existent, atata timp cat Primaria Cisnadie a emis autorizatii de construire pentru blocuri, oriunde si oricum ignorand reglementarile urbanistice aprobate , interesele comunitatii si obligativitatea asigurarii unor minime facilitati urbane.Asta ar trebui sa verifice institutiile statului.De ce nu o fac? Arhitectii sefi sunt functionari publici si ar trebui sa raspunda pentru faptele lor evidente de complicitate la nerespectarea legii.

Raspunde

Borat Sagdyiev

Acum 12 luni

Bun și atunci OAR ce rol are? Care este scopul existenței lui?

Raspunde

EU

Acum 12 luni

1.LEGEA nr. 184 din 12 aprilie 2001 (**republicată**) privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect**) 2.REGULAMENT-CADRU nr. 1404/1 din 30 iunie 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea filialelor teritoriale ale Ordinului Arhitecţilor din România Art. 6:Atribuţiile filialelor teritoriale ale Ordinului 3.CODUL DE PROCEDURĂ PRIVIND ACTIVITATEA JURISDICŢIONALĂ A COMISIILOR DE DISCIPLINĂ ALE FILIALELOR TERITORIALE ŞI CEA A ORDINULUI, APROBAT PRIN HOTĂRÂREA CONSILIULUI NAŢIONAL NR. 551 DIN 24-02-2006 OAR- prin reprezentantii in Comisiile de Amenajare a Teritoriului si Urbanism constitutite la nivelul aitoritatii locale isi expun punctul de vedere asupra documentatiilor de urbanism ce urmeaza a fi aprobate,dar avizul este dat de consilierii locali membri in Comisiile de specialitate. Componenta acestor comisii este publicata pe site-ul primariei. Consiliul Local raspunde de intreaga activitate de urbanism desfasurata pe teritoriul unitatii administrativ- teritoriale si asigura respectarea documentatiilor de urbanism aprobate pentru dezvoltarea urbanistica a localitatii.In Cisnadie, Consiliul Local si-a insusit constant si neconditionat doar punctul de vedere al arhitectului sef , proncipalul vinovat al haosului urbanistic din cartier.Au fost ignorate numeroasele sesizari ale locuitorilor, nemultumirile publicate si in presa locala, timp in care a crescut numarul proceselor cu ocazia fiecarei verificari din partea institutiilor statului.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus