Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

DSP Sibiu: Personalul din centrele de vaccinare va primi banii pe luna mai

DSP Sibiu: Personalul din centrele de vaccinare va primi banii pe luna mai

Ministerul Sănătății a virat banii către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, pentru plata personalului din centrele de vaccinare, a anunțat astăzi, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al instituției. DSP a virat imediat sumele de bani către localitățile în care funcționează centre de vaccinare, în județ, acestea urmând să plătească mai departe personalului. ”Banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, pentru luna mai, au ajuns de la Ministerul Sănătății”, a anunțat Krisztina Gaal.

Un cititor ne-a semnalat miercuri, 14 iulie, că Municipiul Sibiu nu a mai plătit din luna mai salariile lucrătorilor din centrele de vaccinare. ”Am lucrat într-un centru de vaccinare, iar de la 1 iulie ni s-a suspendat activitatea, dar banii pentru lunile mai și iunie nu i-a văzut nimeni. Cât timp centrele au funcționat și noi am respectat programul, au respectat și ei cât de cât plata. După ce s-a suspendat activitatea, de banii nu ni se mai spune nimic, noi nu știm dacă este problemă la nivel local sau național”, ne-a transmis o sibiancă ce a lucrat într-un centru de vaccinare local.

Primăria Sibiu a anunțat atunci că plata indemnizațiilor aferente lunilor mai și iunie nu s-a putut face pentru că banii nu au ajuns de la DSP. ”Conform legislației în vigoare, plata personalului din centrele de vaccinare se face de către Primăria Sibiu, dar fondurile necesare trebuie alocate de Ministerul Sănătății către DSP Sibiu, iar DSP Sibiu va vira ulterior banii în bugetul local al Municipiului Sibiu. În ceea ce privește plata indemnizațiilor aferente lunii mai și iunie 2021, fondurile necesare nu au fost virate încă Primăriei Sibiu. Precizăm că pontajele au fost predate în termen, conform prevederilor legale”, anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus