Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Sibienii care pleacă odată cu miniștrii USR PLUS: Theodoru, Szekely și Vulcan. Eugen Vaida nu va mai fi numit

Sibienii care pleacă odată cu miniștrii USR PLUS: Theodoru, Szekely și Vulcan. Eugen Vaida nu va mai fi numit

Subprefectul Laurențiu Theodoru, secretarul de stat Radu Szekely și avocatul Marius Vulcan, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna sunt sibienii care vor fi afectați de demisiile miniștrilor USR PLUS, anunțate pentru începutul săptămânii viitoare. O altă numire urma să se facă zilele următoare, e vorba de Eugen Vaida, președinte al Asociației Monumentum și al Federației Transylvanet, organizații cu preocupări în zona arhitecturii și urbanismului, care, conform surselor noastre urma să fie numit în cadrul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, având susținerea USR PLUS. Evident, această numire nu se va mai face, în aceste condiții.

Subprefectul Laurențiu Theodoru a fost numit în funcție, în septembrie 2020. Theodoru este de profesie inginer, cu specializarea Electronică și Telecomunicații și a activat peste 30 de ani în domeniile telecomunicații & IT și timp de patru ani a fost evaluator autorizat ANEVAR. Activitatea sa principală în cadrul Instituției Prefectului a fost de digitalizare a instituției.

Sibianul Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației în februarie 2021, iar numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat încă din ianuarie. Fost consilier personal al fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcția de ministru în guvernele social-democrate, însă a fost respins, acuzat fiind de postări împotriva partidului. Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare. ”Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții, nu ne vom da demisia, până când într-un fel sau altul criza politică se va încheia sau până când premierul ne va elibera din funcție”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

Avocatul Marius Vulcan, candidat USR PLUS la alegerile parlamentare, a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna în februarie 2021. Vulcan era una din propunerile USR PLUS pentru funcția de prefect, în situația în care această funcție ar fi ajuns să fie decisă de către alianță. Este avocat în Baroul Sibiu de aproape 20 de ani și este absolvent de Științe Juridice, specializat în drept comercial și drept administrativ, la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cioloș: Nu mai putem să lucrăm cu premierul Cîţu

"Tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură", a anunțat în această seară copreședintele USRPLUS, Dan Barna, într-o declarație susținută la Palatul Parlamentului, anunțând că toți miniștrii partidului vor demisiona la începutul săptămânii viitoare. Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloş a subliniat la rândul său că partidul îşi doreşte să facă parte din coaliţia de guvernare în continuare, alături de PNL şi UDMR, dar sub conducerea altui premier. "Nu mai putem să lucrăm cu premierul Cîţu pentru că nu mai inspiră încredere", a spus el, citat de Agerpres.

Oamenii PNL

Vasile Cristian Roman, fostul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și fostul viceprimar Răzvan Pop, președintele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor sunt oamenii din Sibiu pe care PNL i-a promovat în poziții în instituții guvernamentale.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Alzara 1918

Acum 2 ani

Consilierul personal al dnei Abramburica Andronescu - secretar de stat din partea USRPLUS la ministerul Câmpeanului ... Mai vorbim de toxicitatea USL , dle Barna / Cioloș ?

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Paguba-n ciuperci !
Raspunde

Alzara1818

Acum 2 ani

Din ciudățeniile reformei la valahi : consilierul “ personal “ al Abramburicăi secretar de stat la Câmpeanu ( aceeași Educație !) din partea Renew - Cioloș ! Ce să înțelegem ? “ Reevaluare “ ca la Traian Basescucare in 2004 descoperea virtuțile Dreptei ?

Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Duca-se! Oricum n-au facut mare branza!
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Nu-i plang! N-o sa rabde nici foame, nici frig ca amarastenii
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Mai repede nu se poate?
Raspunde

B.Utoru

Acum 2 ani

Pe când și D. Suciu de la BNR? Alt mafiot sibian!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus