Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

De la 60 de euro la 9.000. Ce antichități din Sibiu au scoase la licitație în ultimii doi ani

De la 60 de euro la 9.000. Ce antichități din Sibiu au scoase la licitație în ultimii doi ani

Picturi, icoane, farfurii sau cărți sunt doar câteva exemple de antichități din Sibiu scoase la licitație în perioada 2019-2021. Dintr-o listă de 40 de loturi, cel mai mic preț este de 60 de euro pentru o farfurie săsească din Arpașu de Jos, din anul 1990, iar cel mai mare ajunge la 9.000 de euro pentru o pictură de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, „Târg la Sibiu”, realizată de artist în anul 1938, arată  casa de licitații Artmark.

După pictura „Târg la Sibiu”, pe locul doi din punct de vedere al prețurilor este un lot din cositor, format din farfurie gravată, Sibiu, din a doua jumătate a secolului XVIII și carafă,  din Sighișoara, din secolul XVII care provine din colecţia Lucrezia și Ion Pacea. Prețul de pornire pentru lot a fost 150 de euro, iar prețul final a crescut la 4.750 de euro.

În top trei se mai află și o icoană pe glajă, „Plângerea lui Iisus din” Săliștea, Sibiu, a doua jumătate a secolului XIX. Prețul de pornire  al acesteia a fost 200 de euro, urmând să fie adjudecată cu 2000 de euro.

Printre obiectele din listă se mai regăsesc „Biblia sau Dumnezeiasca Scriptură", de Andrei Baron de Șaguna (1856-1858), o ladă săsească, de zestre, pictată cu motive florale din 1896, o balanță de farmacie sau un peisaj cu Pasajul Scărilor din Sibiu.

O farfurie săsească din Arpașu de Jos, din anul 1990 este licitată cu cel mai mic preț din listă, 60 de euro. Tot pe ultimele locuri se află și o pereche de farfurii, decorate cu motive florale, Huedin și Arpașu de Jos de la sfârșitul secolului XIX și un trofeu oferit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Căpitan Dumitru Croitoru”, Sibiu, fostului Ministru interimar al Sănătății, Raed Arafat.

Întreaga listă a antichităților din Sibiu scoase la licitație în ultimii doi ani o regăsiți aici.

Vizualizari: 1023

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus