Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

De la 0 la peste 100 de cazuri în mai puțin de două luni. Datele valului patru în județ

De la 0 la peste 100 de cazuri în mai puțin de două luni. Datele valului patru în județ

1 august a fost una din multele zile din acea perioadă în care în județ nu se înregistra niciun caz nou de coronavirus. În mai puțin de două luni s-a trecut de 100 de cazuri noi, ajungându-se la o medie în luna septembrie de peste 50 de cazuri zilnice.

În 1 august erau internate în spital nouă persoane infectate cu SARS CoV-2, iar în luna iulie au decedat în urma Covid doar trei persoane. Astăzi sunt 203 sibieni internați și numai pe parcursul acestei luni au decedat 40 de persoane cu Covid în județ. În secțiile ATI Covid nu era internată la 1 august nicio persoană. Astăzi sunt 24 de paturi ocupate și se pregătește mărirea capacității de terapie intensivă în județ.

Cercetătorii spun că valul patru va lovi România și implicit Sibiul mult mai tare decât cele precedente. Dacă această afirmație se va confirma datele de astăzi ar trebui să reprezinte mai puțin de jumătate la ce o să urmeze. Asta, din cauza faptului că cifrele de astăzi reprezintă puțin mai mult decât jumătate față de valul 3, care la rândul său a fost mai mic ca și intensitate și număr de persoane decedate decât valul doi, cel mai puternic de până acum.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 28.115, dintre care 89 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care unul reinfectat.

Până la data curentă au fost vindecate 22.039 de persoane, iar 1.117 persoane au decedat din rândul celor confirmate pozitiv, una în ultimele 24 de ore. Este vorba de o femeie, 60 de ani, care a murit la Spital Municipal Mediaș, pe secția Covid, fără a mai ajunge la ATI. Este nevaccinată.

Astăzi, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 219 persoane, dintre care pe ATI 24 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 818 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1182 persoane aflate în carantină și un număr de 702 persoane în izolare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus