Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VIDEO Primăria, drept la replică despre noul trotuar/pistă de biciclete de 90 de cm: ”atât a permis lățimea”

VIDEO Primăria, drept la replică despre noul trotuar/pistă de biciclete de 90 de cm: ”atât a permis lățimea”

Ca urmare a unui articol publicat duminică despre noua pistă de biciclete verde de pe strada Podului, Primăria Sibiu a trimis în cursul zilei de marți un drept la replică redacției Turnul Sfatului.

Pistele de biciclete încep a fi vopsite cu verde, la Sibiu. «Încă se simte mirosul»” este titlul articolului publicat de Turnul Sfatului în cursul zilei de duminică, urmare a unui anunț publicat pe contul de Facebook al Primăriei Sibiu referitor la pista de biciclete amenajată pe strada Podului. Articolul publicat conține o formulare eronată (referitor la lungimea pistei de biciclete), iar la final face referire la situația trotuarului și a pistei de biciclete de la intersecția străzii Podului cu Muncitorilor. ”Acolo unde pista de biciclete împarte același spațiu de nici 90 de cm cu trotuarul. Inițial, nici acest trotuar de 90 de cm nu era prevăzut a fi amenajat, el fiind delimitat în urma protestelor locuitorilor din zonă”, este finalul respectivului articol.

Pe tema acestei ultime referințe și a erorii referitoare la lungimea pistei, Primăria Sibiu a transmis redacției Turnul Sfatului dreptul la replică pe care îl reproducem, integral, mai jos.

În ceea ce privește situația de la intersecția străzii Podului cu strada Muncitorilor:

În această zonă ne-am confruntat cu o situație dată: înainte de începerea lucrărilor de modernizare aici nu existau trotuare din cauza configurației intersecției și a imobilelor construite până la limita carosabilului. Varianta îngustării carosabilului pentru extinderea trotuarelor nu a fost viabilă deoarece str. Podului este o rută importantă pentru transportul public, autobuzele având nevoie de o lățime mai mare pentru a trece de curba strânsă. Pentru a crește totuși siguranța pietonilor în zonă, s-a creat acest trotuar îngust, atât cât lățimea a permis.

În ceea ce privește afirmațiile că: «Este vorba de pista de biciclete [...] amenajată pe o lungime de aproximativ 2,03 km [....] pe o singură parte a drumului (cea stângă), pe cealaltă parte fiind amenajat trotuar.»

Precizăm că pistele de biciclete de pe strada Podului sunt realizate pe întreaga lungime a străzii, respectiv pe 3,64 km, după cum urmează: de la DJ 106 până la fabrica de cărămidă pe partea stângă, în două sensuri, iar de la fabrica de cărămidă până la Calea Gușteriței, pista a fost creată pe ambele părți ale străzii”, se arată în dreptul la replică emis de Primăria Sibiu.

Stradă Podului a fost reabilitată din fonduri europene nerambursabile în cadrul unui contract cu o valoare de peste trei milioane de euro (16,7 milioane de lei, cu tot cu TVA). Contractul de execuție a fost semnat în data de 16 martie 2020, termenul de finalizare fiind de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (termen în care nu intră și lunile de iarnă).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Asen

Acum 2 ani

Te mai mira cea, Primaria Sibiu isi bate joc de locuitori in fiecare zi. Nimic nou!
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Pe strada Podului cine a dat autorizatie de constructie pentru casa care e pe trotuar? Sau daca e construita fara autorizatie casa, cine s-a ocupat de remediat situatia? S-a dat macar o amenda modica?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

sa le fi pus casa jos daca e construita fara autorizatie!!! mult jeg in administratia din Sibiu!!!
Raspunde

Razvan

Acum 2 ani

Da ma, intai au fost doar trotuare in zona, si dupa aia s-au gandit oamenii sa isi faca si case, peste trotuare.
Raspunde

Jana Bolovana

Acum 2 ani

Daramati odata casa aia facuta abuziv, pe trotuar, incompetentilor !
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Motiv de a intra in cartea recordurilor.

Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Va plangeti de trotuarul de pe stada Podului? Ce ziceti despre trotuarul de pe Alba Iulia? Probabil asa este modelul de strada in Sibiu.....
Raspunde

M

Acum 2 ani

Mai au si tupeu sa dea drept la replica. Mai intai sa-si consulte functionarii de la Serviciul Juridic daca e legala pista trasata in acea intersectie fara sa fie lasat spatiul minim pentru pietoni. Ar fi multe de spus....... Intrevad mai multe procese in contencios administrativ in diferite zone ale orasului.
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Acolo nu e decat un trotuar vopsit,dar in acte apare ca au facut o pista noua de biciclete ! Asa pot spune ca orasul e smart .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus