Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

IȘJ nu mai transmite clasele în care sunt confirmate cazuri de COVID-19. Explicația: dinamica elevilor din on line și panica generală

IȘJ nu mai transmite clasele în care sunt confirmate cazuri de COVID-19. Explicația: dinamica elevilor din on line și panica generală

După mai bine de un an de zile, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, au decis să nu mai transmită, în raportul zilnic, școlile sau clasele în care se depistează cazuri de Covid -19. Astfel, astăzi, 29 septembrie, raportul s-a rezumat doar la numărul total de cazuri pozitive, câți sunt elevi și câți sunt dascăli și la numărul total de elevi care învață on line sau care se întorc la școală. Ulterior s-a revenit cu un nou comunicat în care sunt prezentate școlile unde au fost depistate cazuri. Explicația este: dinamica elevilor care intră în online și panica generală.

De astăzi, 29 septembrie, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au decis să nu mai transmită școlile și clasele în care sunt depistate cazuri de COVID-19. Astfel, în primul raport transmis astăzi nu exista trecut decât numărul total al elevilor și cadrelor didactice infectate cu SARS CoV-2 și repartiția pe ciclurile de învățământ. Cei de la IȘJ au revenit ulterior, cu un al doilea raport în care au fost trecute totuși, școlile în care au fost depistate cazuri de Covid 19.

Contactată telefonic, Monica Munteanu, inspectorul școlar general, aflată la o conferință, a transmis o declarație prin purtătorul de cuvânt al ISJ.

„Datorită dinamicii constante a numărului de elevi care vor desfășura orele în sistem online și a celor care se întorc fizic la școală, datele privind numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 existente în unitățile de învățământ din județul Sibiu se vor rezuma la totalul lor și la defalcarea acestora pe cicluri și unități de învățământ. În continuare părinții vor fi informați cu privire la clasele ce vor avea cursurile suspendate prin conducerea unităților de învățământ și a profesorilor diriginți, astfel încât să nu se creeze o panică generală în rândul lor și a elevilor”, au transmis reprezentanții ISJ.

Astfel, în raportul de miercuri, 29 septembrie, sunt anunțate 40 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS CoV-2. Dintre acestea 32 șunt elevi și preșcolari și 8 sunt cadre didactice.  

Școlile în care au fost depistați elevi și dascăli pozitiv la virusul SARS-CoV-2

       - 13 elevi din ciclul primar (clasele Pregătitoare - IV): Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială ”Aurel Decei” Gura Rîului;

       - 10 elevi din ciclul gimnazial (clasele V - VIII): Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu,  Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni;

       - 9 elevi din ciclul liceal (clasele IX - XII): Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” Sibiu,  Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu;

Cele 8 cadre didactice depistate pozitiv la virusul SARS-CoV-2 sunt încadrate la: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Bathory Istvan” Mediaș, Școala Gimnazială Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială Jina, Școala Gimnazială ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Școala Gimnazială ”Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului și Școala Gimnazială Râu Sadului.

Pe de altă parte, ISJ menționează că 93 preșcolari și elevi (Grădinița cu Program Prelungit ”Havila” Cisnădie, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu) și 1 cadru didactic (Școala Gimnazială ”Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos) s-au întors de astăzi la cursuri.

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 - 2022, un număr de 69 cadre didactice și 180 preșcolari și elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

În județul Sibiu un număr de 5.748 preșcolari și elevi (8,70%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

In sfarsit, o decizie inteleapta!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus