Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Focar nou de COVID la Centrul de Plasament Gulliver. Patru copii sunt internați în spital

Focar nou de COVID la Centrul de Plasament Gulliver. Patru copii sunt internați în spital

Cel de-al patrulea focar activ a fost anunțat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu la Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu, acolo unde patru beneficiari au fost depistați pozitiv. În plus, reprezentanții DGASPC Sibiu spun că a mai fost găsit un al cincilea beneficiar, contact al celor patru, care a fost, de asemenea, testat pozitiv. Pe lângă acestea, în Sibiu mai sunt trei focare active, unul la Șura Mică, unul la Biertan și altul la o fabrică din Sibiu.  

Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu este al patrulea focar activ anunțat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, acesta alăturându-se celorlalte trei deja existente. Potrivit reprezentanților DGASPC Sibiu, testați pozitiv au fost patru fete și un băiat cu vârste între 13 și 20 de ani. Starea acestora este stabilă, formele nefiind grave, chiar dacă patru dintre minori se află internați, sub supraveghere, în spital.

„Patru dintre beneficiari sunt internați în spital, pe secția Boli Infecțioase, dar starea lor este bună. Cel de-al cicilea copil se află în izolator. Acesta a fost contact cu cei pozitivi. A fost infectat cu virusul SARS CoV-2, dar forma bolii este una ușoară. Se află într-o cameră separată, unde este izolat de ceilalți”, spune Beatrice Muntean, purtător de cuvânt DGASPC.

În județul Sibiu mai sunt în evidența DSP alte trei focare COVID-19. Unul la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică acolo unde sunt 16 angajați pozitivi, focarul fiind identificat în 14 septembrie, cel de-al doilea la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu unde 12 angajați au fost testați pozitiv, focarul fiind identificat în 15 septembrie și cel de-al treilea la Centrul de Îngrijire și Asistență Biertan, acolo unde 7 persoane, din care 5 beneficiari pozitivi și 2 angajați pozitivi, focarul fiind identificat în 29 septembrie.

Măsuri dispuse la locul de muncă în cazul acestor focare

  • s-a luat legătura cu reprezentantul legal al unităților pentru a se dispune măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecției cu coronavirus;
  • s-au solicitat planurile de măsuri adoptate de către fiecare unitate în actualul context epidemiologic;
  • s-a dispus măsura de carantina la domiciliu pentru contacții cazurilor confirmate;
  • s-a comunicat perioada de carantină pentru fiecare caz în parte;
  • s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar dacă prezintă simptome să apeleze serviciul 112 pentru a fi transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate;
  • s-a recomandat dezinfecția spațiilor, iar unitățile au pus la dispoziție dezinfectanți, echipamente de protecție și au luat măsuri pentru distanțarea socială.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus