Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Pierderea părului la femei după vârsta de 50 de ani

Pierderea părului la femei după vârsta de 50 de ani

Cauza căderii părului la femei este adesea asociată cu menopauza, dar și cu îmbătrânirea organismului. Conform datelor statistice:

  • Mai mult de 40% dintre femeile cu vârsta peste 50 de ani, au părul mai rar după menopauză
  • Aproximativ 70% dintre femeile cu vârsta peste 70 de ani, au deja chelie.

Desigur există și alți factori care pot contribui la pierderea părului, cum ar fi: dieta, stresul, poluarea, căldura exagerată, stilul de viață, problemele de sănătate, etc.

Menopauza

Simptomele menopauzei, datorate nivelului scăzut de estrogen, pot include și căderea părului. Estrogenul are un rol important în organism, pentru sănătate, chiar și pentru creșterea imunității și a firelor de păr. Unele femei decid să facă un tratament cu estrogen pentru a-și proteja sănătatea și pentru a preveni anumite afecțiuni.

Este destul de dificil să ignori simptomele menopauzei, mai ales când acestea cuprind bufeuri, căderea părului, palpitații ale inimii, tulburări de somn, schimbări de dispoziție, transpirații nocturne, simptome emoționale ce sunt frustrante și altele.

Femeile se plâng că au părul rar după menopauză și asta se datorează estrogenilor prea puțini. Corpul suferă anumite transformări radicale după menopauză, iar căderea părului este agravată, din păcate, tocmai datorită acestor modificări.

Aportul redus de estrogeni duce la creșterea hormonilor androgenici și la declanșarea alopeciei androgenice. Semnele de alopecie apar îndeosebi în partea superioară a capului și este destul de deranjantă. Pentru a preveni căderea părului, este foarte important să se amelioreze aceste simptome ale monopauzei, dereglările hormonale, astfel foliculii de păr nu vor fi afectați de schimbarea hormonală și nu se va produce atrofierea lor, ce crește riscul de chelie.

Ești îngrijorată de căderea părului?

O soluție pentru a preveni căderea părului este extractul de Saw Palmetto. Despre acest extract  s-a spus că funcționează în caz de alopecie sau chelie, pentru că inhibă enzima 5-alfa-reductaza, care este responsabilă de transformarea testosteronului în DHT.

Există studii ale cercetătorilor care arată că extractul de Saw Palmetto poate fi eficient în prevenirea și tratamentul semnelor de chelie și alopecie.  

De asemenea și șampoanele pe bază de ingrediente naturale ajută în prevenirea și combaterea căderii părului. Există șampoane cu extract de plante medicinale, care au beneficii pentru păr și podoaba capilară. De pildă, șampoanele pe bază de ulei de ricin sunt un bun remediu pentru părul rar.

Foarte importantă este și hidratarea scalpului pentru a încetini căderea părului. Se pot folosi în acest sens o serie de uleiuri vegetale, care pot hidrata scalpul și care sunt recomandate în masajul pielii capului. De exemplu, poți folosi ulei de susan, ulei de măsline extravirgin sau ulei de busuioc. Foarte eficient este și amestecul din aceste trei uleiuri, în tratamentele de îngrijire a părului.

Întotdeauna masajul scalpului se face ușor, cu mișcări circulare, pentru a facilita pătrunderea uleiului în piele și pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către foliculii de păr. Astfel de tratamente sunt foarte bune pentru păr, pentru creșterea lui sănătoasă și pentru relaxare.

Un alt ingredient de TOP pentru creșterea rezistenței firelor de păr este schinduful. Acesta are numeroase elemente active care previn deteriorarea părului și reduc căderea acestuia, cum ar fi: vitamina C, acid nicotinic, proteine, fier, lecitină, potasiu. Pentru a preveni căderea părului poți face un tratament cu schinduf de stimulare a creșterii firelor de păr. Nu trebuie decât să pui o cană de semințe de schinduf în apă, timp de 8 ore. Apa trebuie să fie inițial fiartă. Apoi adaugi 2 lingurițe de ulei de măsline și o linguriță cu zeamă de lămâie. Acest lichid se aplică pe scalp și ajută în combaterea căderii părului.

De asemenea, urzica este un ingredient valoros din șampoane pentru combaterea pierderii părului. Se poate folosi ulei de urzică în masaj, pentru a crește fluxul de sânge la nivelul scalpului și a întări rădăcina firelor de păr. Și șamponul ce conține urzică este o soluție bună pentru tratamentul podoabei capilare, el promovează un păr mai sănătos și mai strălucitor.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus