Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean Sibiu: „traversăm o perioadă extrem de dificilă”

Dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean Sibiu: „traversăm o perioadă extrem de dificilă”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Dr. Daniel Chelcea atrage atenția că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu un număr foarte mare de cazuri confirmate de COVID-19. Acesta spune că presiunea pe spital este imensă, iar situația într-o permanentă dinamică. Le transmite sibienilor că se face tot ce este posibil pentru a se oferi serviciile medicale de care este nevoie, dar spune că și sibienii trebuie să se implice pentru a trece cu bine de acest val IV. Este important ca aceștia să respecte normele sanitare de prevenție, de igienă și distanțare socială și, nu în ultimul rând, subliniază că vaccinarea împotriva CIOVID-19 este cea mai bună cale pentru reducerea riscului de îmbolnăvire sau de dezvoltare a unor forme severe ale bolii. În acest moment, toate paturile secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean sunt ocupate.

„Din păcate, traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu un număr foarte mare de cazuri confirmate de Covid-19. Cel mai probabil suntem  pe vârful valului 4  și avem și un număr mare de cazuri grave și foarte grave. Este om presiune imensă pe sistemul sanitar și implicit pe SCJU Sibiu care e cea mai mare unitate sanitară din județ și care primește cei mai mulți pacienți. Deocamdată, cu resursele pe care le avem la dispoziție, gestionăm situația, care e într-o permanentă dinamică. Am implementat noi măsuri cum este suplimentarea numărul de paturi ATI pentru pacienții cu forme severe/critice dar în acest moment toate sunt deja ocupate. Monitorizăm atent evoluția cazurilor și facem tot ceea ce se poate pentru a oferi servicii medicale pacienților infectați dar, în aceeași măsură, ar trebui să fim la rândul nostru ajutați de cetățeni prin respectarea normelor sanitare de prevenție, igienă, distanțare etc. De asemenea, le transmit sibienilor că, în continuare, vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai bună cale pentru a reduce riscul de îmbolnăvire sau de dezvoltare a unor forme severe ale bolii și poate preveni supraîncărcarea unităților sanitare", spune medicul Daniel Chelcea, managerul spitalului.

Vă reamintim că miercuri, 13 octombrie, la nivel local au fost anunțate 438 de persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore, iar incidența în municipiu a ajuns la 9.81. În dimineața acestei zile în spitale erau un număr de 382 persoane, dintre care pe ATI 48 persoane.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Cocosila

Acum 1 săptămână

Poate dnul Chelcea se face ca nu stie ca zonele cele mai vaccinate sunt au si cele mai mari rate de infectie. La fel, poate ca se face ca nu stie ca testele RT-PCR sunt o mare pacaleala si nu deosebesc intre sars-cov2 si alti virusi gripali. Pana nu sunt testati toti „pozitivii” si de alti virusi, nu putem discuta de niciun Covid, stimabililor. Haideti ca deja nu mai tine. Daca justitia ar fi justitie, ar fi pandemie de puscariabili, incepand de la cel mai inalt nivel.
Raspunde

Rob

Acum 6 zile

Doresti sa ne dai si o sursa sau ai auzit tu de la cineva? De mers pana la spital nu te costa mult sa te uiti pe geam sa vezi daca Bill Gates implanteaza cipuri in toti sa controleze lumea prin oculta bisexuala globalista. Oricum persoanele critice transportate in Ungaria si ambulantele care stau blocate in curtile spitalelor sunt doar de fatada, sa ascunda de tine adevarul despre reala existenta a reptilienilor saturnieni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus