Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO În două luni, lucrările la drumul din cartierul Arhitecților au avansat cu zece procente

VIDEO În două luni, lucrările la drumul din cartierul Arhitecților au avansat cu zece procente

Gradul de realizare a lucrărilor de lărgire a drumului județean din dreptul cartierului Arhitecților este de 60%, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Autoritățile județene au dat publicității imagini realizate din dronă cu șantierul de lărgire la trei benzi a unei porțiuni de aproximativ patru km din DJ 106C, drumul județean care leagă Sibiul de Cisnădie. Este vorba de zona dintre podul peste Seviș (care a fost reconstruit cu patru benzi pe sens) și intrarea în municipiul Sibiu.

La un an de la demararea lucrărilor și cu cinci luni înainte de termenul de finalizare a lucrărilor (care acum este martie 2022, după patru runde de prelungiri), autoritățile spun că avansul șantierului a ajuns la aproape două treimi. Adică a crescut cu zece procente în două luni și jumătate. ”Stadiul fizic al lucrărilor executate la 31 iulie 2021 este de 50%, până la această dată fiind decontate cca 40% din valoarea totală a contractului, conform situațiilor de lucrări  prezentate de constructor și verificate de asistența tehnică- diriginții de șantier”, transmiteau reprezentanții CJ Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Potrivit informațiilor transmise prin intermediul videoclipului, au mai rămas de executat relocări de utilități, așternere de asfalt, borduri, trotuarele și pista de biciclete. Din imaginile date publicității reiese că, deocamdată, lucrările nu au început și pe terenurile a 46 de familii care locuiesc în cartier și care se împotrivesc exproprierilor (detalii aici).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

No name

Acum 1 lună

Era o normativa prin anul 2017: Pentru 1 banda pe sens lăţimea benzii de circulaţie 3m pentru Drumuri naţionale principale, drumuri naţionale secundare, drumuri judeţene şi drumuri comunale Daca sunt 2 benzi pe sens: lăţimea benzii de circulaţie 3.5m... Ar trebui un minim de 9 metri latime parte carosabila la drumul acesta, sunt curios daca are mai mult de 7 metri latime in realitate!
Raspunde

Ombl

Acum 1 lună

nu e mai usor sa masori decat sa fi carcotas?!
Raspunde

Sa raspund

Acum 1 lună

Bine Ombl, uita-te la secunda 4 din clipul prezentat, acolo vezi 2 tiruri pe drumul in constructie, un cap tractor are aprox 2,47m latime. Daca tu crezi ca intre cele 2 tiruri mai poate trece o masina in conditii de siguranta, atunci chiar poti spune ca sunt carcotas!
Raspunde

Ombl

Acum 1 lună

iti e asa greu sa mergi sa masori?
Raspunde

Joe

Acum 1 lună

Are pe naiba 3 benzi, ia mergi pe 3 benzi noaptea cand ploua pe drumul ala de 7m!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

dacă tot sunt atâți cârcotași, mai bine să-l lase baltă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus