Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Activități matinale practicate de oamenii de succes

Activități matinale practicate de oamenii de succes

O zi bună se cunoaște de dimineață! Nu e un proverb, ci purul adevăr. Cursul fiecărei zile este influențat de modul în care petrecem primele ore ale dimineții, dându-ne tonul pentru tot restul zilei.

Rutina de dimineață ne poate oferi un plus de energie și timp economisit. Dacă avem un ritaul matinal frecvent, acesta elimină unele etape de luare a deciziilor, lucrurile fiind făcute în stil automatizat.

Inclusiv oamenii de succes au un întreg ritual matinal, ceea ce le asigură productivitatea și succesul cotidian. Câți dintre voi v-ați întrat despre cum decurg diminețile unor oameni precum Jeff Bezos, Oprah și Barack Obama?

În urma interviurilor date de oamenii de succes, au rezultat câteva activități matinale pe care orice om de succes tinde să le practice.

Trezirea trebuie să fie naturală, fără un ceas deșteptător. Fiecare om are un ceas biologic pe care și-l poate seta în funcție de stare și de numărul de ore de somn necesare pentru a se simți odihnit. În mod normal, adulților li se recomandă o medie de 8 ore de somn pe noapte.

Mulți dintre oamenii de succes se trezesc înainte de răsăritul soarelui. Tim Cook, CEO Apple, a declarat că se trezește în media la 03:45 dimineașa. În timp ce Richard Branson a recunoscut că ora 05:00 este ideală pentru un start bun.

Imediat după ce se trezesc, majoritatea oamenilor de succes își iau un minut de liniște și meditație și se bucură pentru încă o zi de viață. Apoi se dau jos din pat și urmează rutina zilnică de înviorare. Majoritatea oamenilor de succes spun că rezistă tentației de a-și verifica telefonul, însă mai sunt unii care verifică emailurile și notificările înainte de a pune organismul în mișcare.

Înainte de a da fuga la bucătărie pentru o ceașcă de cafea și un mic dejun copios, mulți dintre oamenii de succes aleg să facă sport timp de 10-15 minute, apoi. Ideal ar fi ca înainte de toate ritualurile matinale să se consume un pahar cu apă, astfel hidratând organismul și revitalizând organele interne. Apa este un nutrient esențial ce ajută la digestie și metabolism.

Cameron Diaz a declarat în mai mult rânduri că își începe ziua cu multă energie. Se ridică din pat, se spală pe dinți și se hidratează cu multă apă, uneori chiar și cu un litru. Un pahar de apă răcoritor vă poate revigora și vă poate ajuta să vă simțiți mai pozitivi și pregătiți pentru ziua următoare.

Este important ca din ritualul matinal să nu lipsească un mic dejun sănătos, echilibrat, bogat în fibre și proteine. Alimentele precum fulgi de ovăz, ouă, iaurt grecesc și fructe sunt alegeri excelente pentru a da startul metabolismul și pentru a vă oferi nutriția de care aveți nevoie.

Mulți cercetători au descoperit că și cafeaua este, de asemenea, o băutură excelentă de savurat la micul dejun, deoarece este bogată în antioxidanți și vă poate îmbunătăți starea de spirit, vigilența și performanța mentală.

Căutați să nu luați masa în viteză. Mâncați într-un ritm susținut, dar nu alert, savurați cafeaua și puneți-vă gândurile în ordine. Căutați să nu intrați direct în miezul problemelor. Căutați diferite metode de relaxare și divertisment pentru a avea un start pozitiv. Poate chiar să accesați sloturi gratis online și să vă simțiți câștigători de la primele ore ale dimineții.

O trăsătură comună întâlnită în rutina de dimineață a oamenilor de succes este aceea că planifică să combată mai întâi sarcinile lor cele mai dificile și cele mai puțin preferate ale zilei.

La început vă poate face să vă temeți, dar are un efect pozitiv pe termen lung. Intrând în rutina, nu veți mai amâna sarcinile grele, iar ziua fi mai plăcută, deoarece ați terminat deja ce era mai greu. Pentru mulți oameni, dimineața le oferă acel plus de energie pentru a avea voința de a face cele mai complicate sarcini, așa că asigurați-vă că profitați de ocazie și folosiți puterea creierului pentru sarcinile importante.

În consecință, dormiți suficient, obișnuiți-vă să vă treziți fără alarmă, consumați o mare cantitate de apă, luați un mic dejun echilibrat și sănătos, setați-vă principalele sarcini pentru primele ore ale dimineții. Mult succes!

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus