Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO A fost pus în circulație drumul de patru benzi dintre Boița și Tălmaciu. Pe sensul spre Sibiu se circulă bară la bară

VIDEO A fost pus în circulație drumul de patru benzi dintre Boița și Tălmaciu. Pe sensul spre Sibiu se circulă bară la bară

Începută în septembrie 2020, lucrarea de lărgire a porțiunii DN7, dintre Boița și Tălmaciu, pe o porțiune de 2,3 kilometri a fost încheiată, iar drumul a fost pus astăzi în circulație, după un an și o lună de la începerea șantierului.

Într-o filmare cu drona urcată pe Youtube de Radu Ignat se poate observa deja cum se desfășoară traficul în această zonă.

Traseul DN7 peste dealul Tălmaciu era considerat un ”punct negru” pe harta rutieră a României, aici fiind înregistrate numeroase accidente mortale și grave.

Lărgirea drumului se consideră că va duce la eliminarea acestui punct negru, prin separarea pe o porțiune de aproximativ 500 de metri a celor două sensuri de mers. Cel aferent direcției Boița – Sibiu va fi deservit de cele două benzi ale actualului drum, iar pentru sensul invers de circulație tocmai a fost amenajată infrastructura la un nivel cu câțiva metri mai jos de actuala cale.

În această zonă în care sunt separate căile de circulație a fost ridicat și un impresionat zid de sprijin: unul lung de 176 de metri și cu o înălțime maximă de aproape 14 metri.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare inițială de aproximativ 22 de milioane de lei.

Turnul Sfatului a scris despre faptul că șoferii sunt surprinși să constate că pe cea mai mare parte a lui, noul sector de drum este limitat la 50 de km/h.

Sursa foto: Captură video

Citește și:

VIDEO Drumul lărgit la patru benzi între Boița și Tălmaciu, aproape finalizat: ”ne mai trebuie câteva zile”

FOTO-VIDEO Limită de viteză pe noul DN7 lățit la patru benzi. Șofer: ”Cum să treci de TIR cu 50 km/h?”

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus