Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Sibian prins că înșela bătrâni, prin Metoda Accidentul, din închisoare

Sibian prins că înșela bătrâni, prin Metoda Accidentul, din închisoare

Criminaliștii sibieni au reținut două persoane cercetate pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul. De asemenea, în închisoare a fost identificată o a treia persoană, tot din Sibiu, care ar fi apelat bătrânii.

O sibiancă de 85 de ani a fost sunată ieri, în jurul orei 15, pe telefonul fix, de un bărbat care, sub pretextul că este medic, i-a cerut femeii toți banii pe care îi avea ca să acopere cheltuielile necesare operației fiului ei, care ar fi suferit un accident. Femeia i-a oferit 4.000 de lei unei tinere, care s-ar fi prezentat la domiciliu ca fiind asistenta medicului, așa zisa asistentă fiind însoțită de un bărbat, care i-a asigurat transportul cu mașina.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul și i-au identificat, asupra lor fiind descoperit și un plic în care se aflau 4.000 de lei.

Potrivit Poliției Sibiu, fata identificată are 16 ani și era însoțită de un tânăr de 32 de ani. Ambii sibieni au fost reținuți 24 de ore. În același timp, la Penitenciarul Arad, în urma controlului efectuat asupra unui deținut, sibian, în vârstă de 37 de ani, a fost descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii. 

Cei trei sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2021, ar fi săvârșit șapte infracțiuni de înșelăciune, în municipiul Sibiu, municipiul Mediaș și orașul Agnita, prejudiciul aproximativ fiind de 93.000 de lei.

 

Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Cercetările sunt continuate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus