Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

VIDEO Șantierul noului stadion al Sibiului: ”demolări majore nu ar trebui să mai fie necesare”

VIDEO Șantierul noului stadion al Sibiului: ”demolări majore nu ar trebui să mai fie necesare”

Reprezentanții Con-A au dat publicității o nouă înregistrare video a șantierului deschis de anul trecut pentru modernizarea Stadionului municipal Sibiu. Înregistrarea surprinde stadiul lucrărilor la finalul lunii noiembrie 2021.

”Cum condițiile meteo nu sunt tocmai favorabile, progresul șantierului se poate vedea mai ales la interioare, decât în exterior. În interior se lucrează foarte mult la instalații, finisaje, compartimentări și tot ceea ce mai presupune acest domeniu”, detaliază Andreea Karakaplan, managerul de proiect din partea Con-A.

În ceea ce privește vechea tribună oficială, care a făcut obiectul unei prime etape de modernizare așa cum a numit-o Primăria Sibiu, demolările s-au cam încheiat. ”Din ce am discutat cu expertul, cam acesta este stadiul de la care să înceapă reconstrucția, demolări majore nu ar trebui să mai fie necesare. Deocamdată nu am avem expertiza finală”, mai arată reprezentanții companiei. O bună parte din vechea tribună modernizată a trebuit demolată din cauză că – arătau reprezentanții Primăriei – de la lucrările realizate în 2019 pe baza unei expertize din 2017 au fost realizate în baza unor normative care au fost între timp modificate. Iar potrivit noului normativ, tribuna oficială a stadionului municipal Sibiu, modernizată în 2019, nu ar mai rezista la cutremure (detalii aici).

Cu excepția pauzei de două săptămâni, acordată în cadrul companiei de construcții în preajma Crăciunului din fiecare an, cei de la Con-A vor continua lucrările și pe parcursul iernii atât timp cât temperaturile exterioare permit. ”Dacă nu sunt temperaturi mai mici decât ne permite tehnologia de lucru să putem lucra nu vom întrerupe. Prin urmare, vom întrerupe lucrările doar dacă va fi o iarnă extrem de friguroasă”.

Lucrările de modernizare a Stadionului municipal Sibiu reprezintă cea mai mare investiție realizată de administrația locală în ultimii 30 de ani.

Vizualizari: 4662

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Neluțu von Kremșnitt

Acum 1 lună

Dupa finalizarea maretei Kontiki Arena, Sibiul va depasi Los Angeles-ul la investitii, cultura si bunastare!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 1 lună

Mai du-te, mai dobos!
Raspunde

Poplacean

Acum 1 lună

bataie de joc pe banii contribuabililor sibieni
Raspunde

Bambolero

Acum 1 lună

tu cum ai fi procedat?
Raspunde

Costel von Klitoris

Acum 1 lună

Suntem cam singurii care si-au construit stadion pe banii lor. Toti au construit prin CNI pe banii statului, dar noi probabil avem prea multi. Asta unu la mana. Doi, bataie de joc sa platesti celor de la Constructii SA aproape 2 mil de euro pt renovarea tribunei + pista iar dupa cateva luni au daramat tribuna iar pista e complet distrusa de lucrari. Au trecut 4 ani si nu am putut finaliza constructia unui stadion ..cu banii in mana. Fodor cel mai prost primar din istoria orasului nostru. A ajuns sa aiba pana si Muresul mai multi turisti ca Sibiul, suntem intr-un declin total.
Raspunde

K.Samuel

Acum 1 lună

De fiecare data când trec pe acolo mă doare sufletul, nu pentru ca nu ar fi progres, ci pentru ca trebuia construit, așa cum zice PUG-ul, inafara orașului, aproape de nodul de la autostrada din zona Vest...
Raspunde

Noi2

Acum 1 lună

Foarte frumos proiectul....exista insa o mare problema: parcarea masinilor??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus