Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Cum să alegeți și îngrijiți încălțăminte pentru copii mici

Cum să alegeți și îngrijiți încălțăminte pentru copii mici

Prima pereche de ghete de bebeluși este una dintre cele mai dulci achiziții pe care le veți face. Dar ar trebui să fie mai mult decât să alegeți o opțiune adorabilă. Iată ce trebuie să știți, pentru a găsi pantofii potriviți pentru copilul dvs.

Când ar trebui să cumpăr încălțăminte pentru copilul meu?

Înainte de a începe să meargă, un copil are nevoie cu adevărat doar de șosete sau de ghetuțe, pentru a-i ține picioarele calde. Dar, odată ce începe să meargă afară, va avea nevoie de încălțăminte pentru copii adecvată, pentru a preveni rănirea degetelor sale mici.

Atunci când căutați o pereche de pantofi pentru bebeluși, specialiștii spun să alegeți tălpi antiderapante sau de cauciuc, care să îi ajute la stabilitate, pe măsură ce copilul începe să meargă.

Care sunt cei mai buni pantofi pentru bebeluși?

Dacă bebelușul dvs. învață să meargă, nu are nevoie de încălțăminte pentru copii în interior, potrivit Asociației Americane de Medicină Podiatrică, care recomandă ca pantofii pentru bebeluși înainte de a merge să fie flexibili (ar trebui să puteți simți degetele de la picioare ale bebelușului prin ei) și să fie confecționați din materiale respirabile (piele sau pânză - nu plastic). Specialiștii vă sugerează, de asemenea, alegerea unor perechi de încălțăminte pentru copii ușoare, care vor fi cei mai confortabile pentru bebeluși.

Atunci când cumpărați încălțăminte pentru copii de mers, urmăriți încă câteva criterii recomandate de specialiști :

  • Talpă flexibilă, antiderapantă. Experții recomandă, de asemenea, ca primii pantofi ai bebelușului să fie cu vârful închis și să fie confortabili pentru ca acesta să îi poarte.
  • Asigurați-vă că pantoful se potrivește. Orice pereche de încălțăminte pentru copii nu ar trebui să trebuiască să fie purtați; ei ar trebui să se potrivească bebelușului dumneavoastră și să fie confortabili imediat, cu puțin spațiu de manevră.
  • Nu este nevoie de caracteristici speciale. Specialiștii spun că adidașii sunt o alegere excelentă și recomandă părinților să stea departe de incăltaminte pentru copii cu pene, inserții sau arcuri speciale, deoarece acestea nu sunt necesare și pot, de fapt, să îngreuneze mersul bebelușului.

Bebelușii sunt renumiți pentru faptul că își dau jos pantofii cu piciorul - iar copiii mai mari pot încerca să și-i scoată singuri. Iată câteva sfaturi pentru a păstra acea încălțăminte pentru copii în picioarele bebelușului:

  • Asigurați-vă că li se potrivește. În primul rând, încălțămintea trebuie să fie confortabilă, fără să lase urme atunci când o scoateți. Folosiți mâna pentru a apăsa în partea din față a pantofului și simțiți degetul mare. Veți dori câțiva centimetri de spațiu de mișcare pentru degetele de la picioare, dar nu atât de mult încât pantoful să fie larg.
  • Cumpărați pantofi care se ajustează la piciorul bebelușului. Pantofii cu șireturi, Velcro, benzi elastice la gleznă și închizători pot fi caracteristici utile dacă bebelușul dvs. tinde să piardă des pantofii.
  • Încercați să găsiți o pereche care să-i placă bebelușului. Dacă micuțul drăgălaș încearcă să se descalțe, testați mai multe modele diferite. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți unul pe care chiar îl ține în picioare.

Cum să vă curățați pantofii pentru copii

O întrebare pe care probabil v-o puneți adesea este „Cum curăț pantofii pentru copii"? Tălpile moi ale încălțămintei pentru copii sunt concepute pentru utilizare în interior în principal, dar pot fi purtate afară atunci când sunt folosite ușor. Ce înseamnă ușor ? Înseamnă afară, pe terasă sau în curte. Pe trotuare și alte suprafețe dure și uscate. Pot fi purtate pe iarbă uscată într-o zi însorită. Vă recomandăm să evitați să vă udați sau să vă murdăriți pantofii pentru bebeluși.

Când copilul dumneavoastră începe să se târască și să exploreze aerul liber, piciorușele sale sunt protejate în timp ce navighează pe diferite suprafețe, cum ar fi iarba, terasele, curțile de beton. Dacă vă gândiți bine, atunci când bebelușii învață să se târască, picioarele sunt târâte pe aceste suprafețe, așa că ar trebui să vă așteptați ca pantofii să se zgârie și să se uzeze prin utilizare. Știm că, dacă un bebeluș stă pe suprafețe dure, cum ar fi betonul, târârea continuă poate provoca găuri. Atunci este momentul să înlocuiți pantofii, deoarece aceștia și-au făcut treaba de protecție și au făcut-o bine.

Talpa moale a pantofilor pentru bebeluși este confecționată din piele moale sau piele întoarsă. Pe măsură ce sunt purtați, se vor murdări (este surprinzător unde ajung piciorușele și ce murdărie adună)

Vă recomandăm să folosiți o perie pe părțile din piele întoarsă, adică tălpile și motivele. Nu folosiți o perie de piele de căprioară pe fețele din piele, deoarece aceasta va provoca deteriorări.

O cârpă umedă poate fi folosită în siguranță pe fețele din piele și va îndepărta murdăria și murdăria acumulate prin utilizare. Specialiștii recomandă și un șervețel umed ...am încercat și funcționează!

Ce ar trebui să faceți dacă pantofii dvs. se udă ? Uscați-i în mod natural! Puneți ziar sau șervețel în interiorul lor, astfel încât să își păstreze forma și uscați-i la aer. Nu-i puneți pe calorifere, deoarece se vor usca tare. Dacă se simt tari după ce s-au uscat, folosiți o perie de piele întoarsă pe tălpi și rostogoliți pantofii cu degetele, pentru a-i înmuia ușor. Un balsam de piele poate ajuta la înmuierea lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus