Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Care este diferența dintre izolare și carantinare

Care este diferența dintre izolare și carantinare

În contextul impunerii noilor reguli menite să limiteze infectarea cu SARS CoV-2 autoritățile au explicat care este diferența dintre izolare și carantinare.

Astfel, carantina se instituie pentru persoanele care nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt în una din două situații: sosesc în România din alte state sau sunt contact direct cu o persoană infectată.

Pentru persoanele infectate (care au rezultatul pozitiv la un test PCR sau antigen) se instituie măsura izolării.

De astăzi, 8 ianuarie, au intrat în vigoare noile măsuri care trebuie respectate cu privire la izolare și carantinare. Astfel, persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 (au rezultat pozitiv la testul RT-PCR sau antigen) care nu prezintă simptome vor fi izolate, la domiciliu sau instituționalizat, pentru o perioadă de 7 zile dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, sau pentru o perioadă de 10 zile dacă sunt nevaccinate sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1232

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus