Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

VIDEO – Primăria Șura Mare a amendat mai mulți cetățeni filmați cum aruncă gunoiul pe stradă, fără să-l sorteze

VIDEO – Primăria Șura Mare a amendat mai mulți cetățeni filmați cum aruncă gunoiul pe stradă, fără să-l sorteze

Primăria comunei Șura Mare a identificat și amendat, în baza filmărilor de pe camerele publice, mai multe persoane care, weekend-ul trecut, au aruncat saci de gunoi menajer lângă platforma dedicată deșeurilor reciclabile. Problema este una foarte des întâlnită inclusiv în municipiul Sibiu.

”Educația ecologică ar trebui să facă parte din educația pentru viață. Filmările postate, din păcate, indică faptul că mulți nu o au. Ne dorim o comună curată și de aceea apelăm la implicarea dumneavoastră. Curățenia este eticheta noastră!”, a transmis luni conducerea primăriei Șura Mare.

Redăm mai jos clipurile postate de primăria Șura Mare:

 

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul Ionuț Maier a declarat că persoanele filmate au fost amendate cu câte 400 de lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

”Toate filmările sunt realizate în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, adică în weekend-ul care a trecut. Persoanele respective au fost identificate și amendate cu câte 400 de lei. Fiecare cetățean are acasă pubelă pentru deșeuri menajere, nu trebuie să le aducă la platformele stradale, acestea sunt doar pentru deșeurile reciclabile”, a declarat primarul Ionuț Maier.

Situația este una des întâlnită și în municipiul Sibiu, mai ales în zonele dintre blocuri, unde deșeurile menajere sunt aruncate la grămadă cu cele reciclabile.

În cel mai recent raport făcut public de Poliția Locală Sibiu, prezentat în decembrie 2021, în cadrul Ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, în intervalul 1 iulie-30 septembrie s-au aplicat 10 sancțiuni.

”Au fost desfășurate acțiuni în vederea depistării și sancționării persoanelor care au depozitat gunoaie, moloz sau alte reziduuri în locuri publice neautorizate. În acest sens au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale în sumă de 1.000 de lei, alte cinci persoane fiind avertizate verbal, iar pentru șapte incidente suntem în curs de identificare a persoanelor vinovate. De asemenea au mai fost aplicate opt sancțiuni în valoare de 1.800 de lei pentru nerespectarea obligației de a colecta selectiv deșeurile generate în gospodărie sau pentru arderea deșeurilor”, se arată în raportul Poliției Locale Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1672

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Un sibian

Acum 4 luni

Aș avea o întrebare pentru cei din filmările de mai sus și alții ca ei : cum e cu "vrem o țară ca afară" ?
Raspunde

Gigi

Acum 4 luni

De ce sa preluăm de la vestici colectarea selectivă?! Chiar vreți să ne călcăm în picioare tradițiile noastre strămoșești? Vreți să vină străinii la noi și să fie curat pe malul apelor, pe marginea drumurilor?!!? N-o sa mai vină ăia veci să ne viziteze, curățenie au și la ei acasă!
Raspunde

Kokos

Acum 4 luni

Oare pe cand si in Sibiu masuri de genul celor de la Sura Mare?
Raspunde

Kukuruku

Acum 4 luni

era mai bine daca il aruncau sortat? :))) tehnic, da, dar tot e amuzanta constatarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus