Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Rafila spune că nu are nicio reţinere să-şi vaccineze copilul: E pregătit, chiar mă întreabă când îl vaccinez

Rafila spune că nu are nicio reţinere să-şi vaccineze copilul: E pregătit, chiar mă întreabă când îl vaccinez

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu are nicio reţinere să îşi vaccineze copilul împotriva SARS-CoV-2, acesta fiind pregătit şi chiar ştie despre discuţiile legate de utilitatea serului.

Prezent duminică la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă are curaj să îşi vaccineze copilul.

"Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin. El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie (pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani - n.r.). Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru", a răspuns Rafila, citat de Agerpres.

În opinia sa, nu este nimic "spectaculos" în a vaccina copiii împotriva COVID şi ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate.

"Nu este nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie. Şi dacă am reuşi în şcoli să introducem o astfel de disciplină serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, o disciplină care să facă parte din curricula obişnuită de pregătire a elevilor, ar fi un mare câştig pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că am avea o populaţie mult mai sănătoasă, care ar avea nevoie de mult mai puţine servicii de sănătate şi cred că ar putea să contribuie mult mai serios la dezvoltarea ţării", a explicat ministrul Sănătăţii. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Elzorab

Acum 2 ani

Pe parinti nu i-a convins si acuma se gandesc sa-i convinga pe copii ca acestia la randul lor sa-i convinga pe părinți. Ce tampenie marca Rafila. Daca spune ca nu ai cum sa pacaleati omicronul iar capii nu sunt afectati de coronavirus atnci voncluzia care e? Sa nu-i vaccinezi, nu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

ce faci, nu mai vezi tastatura? nu mai be mă, că ești și mai penibil
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 ani

te-ai vaccinat-te felicit nu te-ai vaccinat-te felicit este libertatea omului de a decide
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da, cica e imposibil sa eviti omicronul. pai atunci de ce dracu mai e chestia cu purratul mastii?

Raspunde

Caranici

Acum 2 ani

Are copil între 5 și 12 ani? Dacă nu, de ce vorbește?
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Are. De 11 ani
Raspunde

???

Acum 2 ani

Asa mic? L-a facut cam tarziu sau e din a doua casatorie...
Raspunde

La Sfântu asteapta

Acum 2 ani

Fix de asta aveam nevoie in scoli, de o materie in care sa se propovaduoasca binele injecție. Ca n-o avea copii destule materii, ba chiar la cat de fluida a fost știință anii ăștia si cum mințim poporul cu televizorul, mai vrem sa introducem si la scoala. Chiar nu vrem sa vedem ca aceasta noua varianta nu tine cont de injecție, si s-a cam dus pandemia? De ce ai vaccina o categorie, de copii in dezvoltare, careia covidul nu le-a pus probleme? Care-i rationametul? Prevenție mai buna decat alimentație sănătoasă nu există si despre asta nu zice nimeni nimic, ca alocațiile mici, ca un kg de portocale 6, 7 lei chiar ?! Ca facturi mari, ca stres nimic? Ne dau chimicale pe toate caile, mai nou direct in braț cu doze peste doze.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Nciodata nu s-au vaccinat grupe de varsta pentru care riscul e aproape inexistent. Dar na, traiasca banul. Sper sa le stea in gat celor de la Pfizer si tuturor actionarilor lor, sa se bucure de ei cum ma bucur eu de pandemie.

Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Bine zis! Si eu le doresc acelasi lucru. Si in plus lui Arafat, Gheorgita & Company...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus