Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Sibian infectat cu COVID, prins la vamă. A primit rezultatul testului înainte să ajungă la aeroport

Sibian infectat cu COVID, prins la vamă. A primit rezultatul testului înainte să ajungă la aeroport

Un sibian în vârstă de 52 de ani din Sibiu este urmărit penal după ce autoritățile au descoperit că, deși era infectat cu COVID-19, nu a stat acasă, ci a plecat din țară, apoi a încercat să se întoarcă, fără ca DSP să descopere că era pozitiv. 

Bărbatul s-a testat la Sibiu, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Anglia. Pe drum, însă, a primit rezultatul - pozitiv. De teamă că va fi descoperit în momentul în care ar fi trebuit să prezinte dovada la intrarea într-un aeroport din Ungaria, sibianul s-a întors acasă. Însă la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, când voia să intre în România, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind depistat pozitiv și ar fi trebuit să se afle în izolare. 

Astfel, medicii au sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, care au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. 

„După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și celor epidemiologice, medicii din cadrul DSP au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2, încă din data de 22 ianuarie și conform prevederilor legale, acesta trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, căpitan Dan Monoranu.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-a fost eliberată de către DSP, decizia de izolare la adresa declarată din județul Sibiu, pentru o perioadă de zece zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

No name

Acum 2 ani

"prins"!!!!! vai de capul nostru!
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

No, ca daca avea vaccin se putea plimba linistit si infectat
Raspunde

Anonim

Acum 2 ani

De ce a fost lăsat să urce în avionul spre Anglia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus