Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Un sibian și-a găsit mașina sub un strat gros de gheață, în urma unei avarii Apă Canal

Un sibian și-a găsit mașina sub un strat gros de gheață, în urma unei avarii Apă Canal

Un sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie și-a găsit mașina zilele trecute sub un strat gros de gheață, după ce peste noapte a apărut o avarie într-o conductă și apa a țâșnit peste parcare.

Evenimentul a avut loc pe strada Agârbiciu din municipiul Sibiu, locatarii spunând că în zonă apar probleme frecvent legate de conducta de apă.

Pentru că la începutul săptămânii temperaturile au coborât până spre minus 19 grade Celsius, apa care a căzut peste mașini a format un strat gros de gheață.

Contactat de reproterul Turnul Sfatului, directorul societății Apă Canal Sibiu le-a dat dreptate sibienilor nemulțumiți de situația apărută și a explicat faptul că au făcut toate eforturile necesare pentru ca totul să revină la normal.

”Proprietarul autovehiculului afectat de această defecțiune a fost ajutat de către angajații Apă Canal Sibiu să-și „dezghețe” mașina, prin transportarea și gararea temporară într-un garaj încălzit. Practic, nu au existat daune ci doar un disconfort temporar cauzat de acest incident și le mulțumim pentru înțelegere”, spune Vasile Maier, directorul Apă Canal.

Cât privește avariile frecvente în zonă, conducerea societății de apă a Sibiului spune că acea conductă vine de la Sadu și este veche, motiv pentru care au început demersurile necesare înlocuirii ei de mai mult timp.

”Conducta respectivă se va înlocui cu una subterană, lucrarea fiind deja licitată, s-a și încheiat licitația, dar în momentul de față procedura se află în contestații, după cum se întâmplă adesea. Eu cred că vom depăși repede acest impas și la primăvară deja se va putea lucra în teren la înlocuirea ei”, a mai explicat Vasile Maier, directorul general al Apă Canal Sibiu SA. Până atunci, avarii punctuale sunt remediate cu dopuri din lemn bătute acolo unde apar găuri.

Sursa foto: Captură opiniadesibiu.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2799

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Valea Aurie

Acum 2 ani

Conducta curge de ani de zile iar specialistii o repara infigand bete. Cum naiba sa nu te gandesti ca trebuia schimbata de ani de zile ai acum sa dai vina pe vechime? Pai specialistii aia ce fac? Si Primaria care ii tine in brate, ce face? Va mai voteaza naiba, FDGR!
Raspunde

Delia C.

Acum 2 ani

Ce ti-e si cu Apa-Canal: ei reparau dat au stat dupa UE sa sara cu banii. Cand au venit banii ii incurca aia cu licitatia. Despre lipsa de profesionalism si viziune nu-l putem banui pe dl manager?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus