Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Record de donatori la Centrul de Transfuzie Sibiu: În 27 de ani, de când suntem, nu am văzut atât de mulți

Record de donatori la Centrul de Transfuzie Sibiu: În 27 de ani, de când suntem, nu am văzut atât de mulți

Mobilizarea pentru copilul de 15 ani rănit grav într-un accident rutier în Cisnădie a stabilit un record de recoltări de sânge. Potrivit Liviei Mareș, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Sibiu, luni, 7 februarie, au fost 103 recoltări.

Citește și „Băiat de 15 ani în comă, după ce a fost lovit de mașină, în Cisnădie”

Biologul lucrează de 27 de ani la Centrul de Transfuzie și nu-și amintește să mai fost un număr atât de mare de donatori, fapt care nu poate decât să o bucure. Spune că solidaritatea pentru copil a fost impresionantă și că în urma ei mulți bolnavi vor avea parte de sângele de care au nevoie. Ziua de recoltare s-a terminat după ora 15.00, în condițiile în care programul normal este până la ora 13.00. Inclusiv astăzi, 8 februarie, au fost 60 de donatori.

Citește și „Mobilizare impresionantă a sibienilor: s-a donat masiv sânge pentru adolescentul de 15 ani rănit grav în accidentul din Cisnădie”

„Am avut 103 donatori de sânge ieri. Este recordul nostru de recoltări de când suntem. Și astăzi iar, avem peste 60 de donatori. A fost o surpriză și ne-am bucurat mult, chiar dacă acel copil cu siguranță nu are nevoie de atât de mult sânge, dar cu siguranță sunt mulți alți oameni care au nevoie de sânge. A fost o bucurie să-i vedem, iar oamenii au avut răbdare, pentru că din cauza pandemiei nici nu-i putem lăsa înăuntru pe toți. Se creează o aglomerație prea mare și nefiind spațiu au trebuit să aștepte afară, dar au înțeles, au avut răbdare, pentru că am terminat târziu, cred în jur de 15.00 recoltarea, dar a fost bine”,

Biologul Livia Mareș lucrează la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu din anul 1995. Vă reamintim că donarea de sânge salvează vieți.

Foto ilustrativă: Arhiva TS 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Io

Acum 8 luni

Superb!

Raspunde

Popa Călin

Acum 8 luni

Interziceți Atv-urile în Păltiniș! În weekend nu mai ai loc de ele, conducătorii lor sunt adesea niște oameni deloc cu bun simț.
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

e poveste si dezinformare, luni a fost in 7 nu in 9!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus