Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Un baschetbalist de la BC CSU Sibiu a înlocuit mingea cu lopata. „Sportivii trebuie să fie mai implicați în societate”

Un baschetbalist de la BC CSU Sibiu a înlocuit mingea cu lopata. „Sportivii trebuie să fie mai implicați în societate”

Rareș Cristian Uță, un sportiv de 24 de ani al BC CSU Sibiu, a profitat de o pauză de câteva zile pe care a avut-o de la meciuri și s-a implicat în comunitate. După ce a făcut cunoștință cu activitatea Șurii Culturale din Gușterița, a decis să devină voluntar. 

Originar din Reghin, tânărul baschetbalist povestește că întotdeauna s-a implicat în comunitățile care l-au adoptat. Același lucru l-a făcut și acum, imediat ce a găsit un proiect care i-a ajuns rapid la suflet.

„Mereu am încercat să mă implic și să ajut cum pot comunitățile în care am trăit și care m-au primit mereu cu brațele deschise. Cred că sportivii români trebuie să fie mai implicați în societate și în comunitățile din care fac parte - chiar dacă pentru o perioadă poate scurtă - și să încercăm să fim niște exemple pozitive, în special pentru tineri”, spune Rareș Uță.

Despre Șura Culturală a aflat întâmplător, de la un prieten care predă cursuri de caval acolo. După o vizită în Gușterița, tânărul a știut că trebuie să se implice. „Am fost și eu săptămâna trecută la un asemenea curs am rămas uimit de munca pe care oamenii de acolo - în frunte cu preotul Alexandru Ioniță - o fac pentru comunitate, așa că atunci când am auzit că este nevoie de voluntari pentru diverse treburi gospodărești nu am ezitat sa merg - împreună cu prietena - și să dau o mână de ajutor. A fost o plăcere să pot fi de folos și cu siguranță voi mai merge de câte ori o să am posibilitatea și îi îndemn pe toți oamenii care sunt dornici să se implice să facă la fel”, povestește sportivul.

Rareș spune că își dorește să continue activitatea de voluntar la Șura Culturală, iar pe viitor și-ar dori inclusiv să organizeze activități relaționate cu sportul și în special cu baschetul. Baschetbalistul a fost felicitat și de echipa din care face parte, pentru exemplul pe care îl dă colegilor și celor din jur.

„Suntem așa mândri de implicarea lui în comunitatea care l-a adoptat. Toată ziua a robotit la lopată, a muncit pe brânci, cot la cot cu voluntarii! A sortat gunoiul, a mutat de colo-colo cărămizi, a curățat zona și a fost tare încântat de proiectul derulat la Șura din Gușterița! Dacă aveți timp liber și vă face plăcere, vă recomandăm cu drag proiectul acesta! De fapt, Rareș Uță îl recomandă”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a BC CSU Sibiu.

Rareș Uță are contact cu BC CSU Sibiu pentru sezonul 2021-2022. Înainte, a evoluat pentru BCM Pitești și U-BT Cluj-Napoca.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus